ОБЩЕСТВО

Кметът-гербер на Царево: 13 вили на брега на „Арапя”, 50-годишна гора по документи не е гора

Кметът-гербер на Царево: 13 вили на брега на „Арапя”, 50-годишна гора по документи не е гора

 

Георги Лапчев пред строежа на ”Арапя” 

 

 

В строителна площадка е превърнат терен до къмпинг „Арапя”. Тежка строителна техника дълбае основи за комуникационна техника, на мястото на изсечени десетки 40-50 годишни борови дървета. Поставени са основите на масивни постройки, пише „Фрогнюз“.

 

 

Общо 13 вили ще бъдат изградени на брега край „Арапя”, съобщи кметът на Община Царево Георги Лапчев пред Нова телевизия и бТВ. Първото разрешително на инвеститора било издадено през 2007 г.  Бивш общински съветник от партия ГЕРБ е инвеститорът на строежа.

 

 

Кметът на Царево обясни, че по документи всичко изглежда законно и съдът би приел само и единствено документите. Като лесовъд и човек, обаче той коментира, че не смята, че там трябва да има строеж и заради това е сезирал прокуратурата.

 

 

 

„Първоначално заложените параметри са огромни. Тук е трябвало да има огромен билдинг с площ 20 000 км.м. Сега обектът ще бъде четири пъти по-малък. Това е договорено след дълги разговори с инвеститора”, каза още Лапчев.

 

 

 

Той бе категоричен, че няма намерение да се обяснява и оправдава за това, че спазва закона, допускайки строителството на „Арапя”. И допълни, че вече е сезирал прокуратурата, за да извърши и тя проверка.

 

 

„Когато е спазено цялото законодателство в България и ЕС, да не издам разрешение, означава да превиша правата си”, коментира Лапчев. Той призова за скорошно приемане на общ устройствен план на общината. Към момента такъв липсвал заради жалби от природозащитници.

 

 

 

По разпореждане на премиера Бойко Борисов екип на Националната дирекция за строителен контрол ще направи проверка на всички нови строителни обекти по Южното Черноморие. С експертите ще има и представители на Службата по геодезия, картография и кадастър в Бургас.

 

Източник: Фрогнюз

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024