Криминално

Либийската фирма, чийто кораб бе отвлечен в България: Има ли власти в тази държава?

Либийската фирма, чийто кораб бе отвлечен в България: Има ли власти в тази държава?

 

big_maritimeee

 

 

 

 

 

Къде са сега българската Морска администрация и Гранична полиция, когато нашият кораб BADR се намира отново край бреговете на България и след постановеното решение на Върховния административен съд?

 

 

 

Къде са? Защо не действат по същия начин, по който свалиха нашия законен екипаж, изпращайки катерите си? Защо в момента не изпратят катери и служители, които да арестуват лицата, отвлекли нашия кораб?

Тези напълно сериозни въпроси зададе Мохамед Ел Ахреш от GNMTC в разговор с Maritime.bg. Както вече е известно престъпната банда, опитала се да отвлече кораба, удари на камък с планираното преминаване на Босфора, съобщава maritime.bg

 

 

 

 

 

Това са мафиоти, изобщо няма да се изненадам, ако отново има различен сценарий от постановеното от върховния български съд развитие, коментира още той.

 

 

 

 
В момента GNMTC очаква изключително агресивна реакция от международните институции, ако родните власти не се задействат и не приведат истинският собственик на кораба в негово владение.

 

 

 

 

 

По думите на Ел Ахреш става дума за „пиратски акт“, допуснат първоначално от грешки на ИА „Морска администрация“, към която вероятно ще има парични искове. Фирмата съобщи, че вече е загубила 10 млн. долара.

 

 

 

 

„Проблемът, с който се сблъскахме в България, не е корумпираната съдебна система, а мафията, която знае кого точно да купи“, подчерта още той.

 

 

 

„В страната Ви има хора, които работят с чест, има честни хора! Това се доказа от окончателното решение на съда, тези хора заслужават адмирации. Не мога да кажа подобно нещо за купените, които доведоха до пиратското отвличане на 250-метров танкер през 2018 година в страна-членка на Европейския съюз“, каза още представителят на най-големият либийски танкерен оператор.

 

 

Петел

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024