Криминално

Помните ли Ажда, която беше залята с киселина пред дома си в София? Ето какво се случва с нея…

Помните ли Ажда, която беше залята с киселина пред дома си в София? Ето какво се случва с нея…

 

1547356966-sistemen-bufer-1

 

 

 

Господ ме спаси, всичко е от Господ. Това каза пред „Телеграф” 38-годишната Ажда Ибрахимова, която бе залята с киселина в лицето пред дома си в София.

 

 

 

 

 

 

 

Жестокото нападение беше извършено в края на март 2018 г. пред входа на кооперация на столичния бул. „Ал. Стамболийски”. Девет месеца по-късно възстановяването на жената върви добре.

 

 

 

 

 

 

 

 

Първоначалната прогноза, че може да загуби зрението си, също не се сбъдва. Днес Ибрахимова е отново на работното си място. Заедно със съпруга си Джума Юзчелик са собственици на малка закусвалня с цех към нея на ул. „Цар Симеон”. Ибрахимова стои на касата, а клиентите й са доволни, че я виждат отново на работното й място.

 

 

 

 

 

 

 

„Върна се преди повече от месец. Сутрин излиза първо мъжът й, после и тя тръгва. Брат й я придружава до работно място, за да е по-спокойна”, твърдят познати на Ибрахимова. След нападението в България се върнали и двамата й братя – единият от Германия, другият от Англия. С дъщерята на Ажда, която е ученичка, работи психолог. „Много се радваме всички за нея, защото мина през ада.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Първоначално ходеше с перука, но вече я свали. Направиха й две или три пластични операции. Мисля, че й предстоеше още една, защото има по раменете рани, но каза, че е намерила народен лечител, от който е много доволна”, разказва приятелка на жената.  Пред нея Ажда споделила, че нападението я направило по-силна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ибрахимова отказва да говори за инцидента, нито да коментира през какво е минала. На въпросите как е успяла да се съвземе от психическата травма и какво би казала на жените в подобно положение, повтаря само: „Всичко е от Господ, всичко е от Господ” и се връща зад щанда. Видимо след нападението е останал само малък белег на шията й. След нападението Ибрахимова беше откарана в „Пирогов” с 25% изгаряния по главата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сред основните версии на криминалистите беше нападение заради дълбок личен мотив. Предположението, че може да е заради цеха за баклава и закуски, постепенно отпадна. Съсед, който около 21:30 часа отивал да изхвърли боклука, се разминал с извършителя.

 

 

 

 

 

 

 

 

Непознатият мъж, висок около 180 см. и с качулка, стоял и чакал до контейнерите за боклук на паркинга пред блока. В този момент Ажда паркирала колата си и излязла. Миг по-късно се чуло счупване на буркан и писъци. Комшията Георги веднага се притекъл на помощ. Той дори викнал след нападателя, който избягал по бул. „Ал. Стамболийски” в посока ул. „Опълченска”.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Беше физически активен мъж, защото избяга много бързо”, обясни свидетел. „Нищо не виждам, цялото ми тяло гори”, викала жената. Георги опитал да избърше течността с якето си. Съседи хвърлили вода и започнали да я поливат.

 

https://www.blitz.bg/obshtestvo/stolitsa/eto-kakvo-se-sluchva-s-krasivata-azhda-zalyata-s-kiselina-pred-doma-si-predi-8-mesetsa_news651094.html

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024