Русия

Путин: Русия е готова да вложи 1,4 милиарда долара, за да мине „Турски поток“ през Сърбия и България… СНИМКИ

Путин: Русия е готова да вложи 1,4 милиарда долара, за да мине „Турски поток“ през Сърбия и България… СНИМКИ

zx780_3376591
Русия е готова да вложи около 1,4 милиарда долара, за да мине линия на „Турски поток“ през Сърбия. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на посещението си в Белград.
Преди дни Путин заяви, че един от вариантите за продължаване на газопровода „Турски поток“ е през България – Сърбия – Унгария до газохранилището в австрийския Баумгартен.
Това означава мащабна инвестиция, която е и в наша полза и интерес, но вместо нея в замяна властта у нас е готова да хръвли на вятъра същата колосална сума за да купи американски изтребители които да ползва за война с Русия.

 

 

 

 

„Ние със Сърбия работим по този въпрос, това засяга и развитието на инфраструктурата, в това число на транзитна инфраструктура на сръбска територия, ние сме готови да вложим необходимите ресурси, те ще бъдат около 1,4 милиарда долара“, каза руският президент на съвместната пресконференция със сръбския си колега Александър Вучич, цитиран от БТА.

 

 

 

 

 

„Ние тази работа фактически я подготвяме, даже на практика я започваме, но в крайна сметка всичко ще зависи и от други страни, в това число от страни от Европейския съюз, доколко те ще бъдат в състояние да защитят своите суверенни национални интереси в диалога с европейските структури“, подчерта Путин.

 

 

 

 

 

Той заяви, че близките връзки и духовната близост на сръбския и руския народ помагат в изграждането на бъдещето и благодари на „братския сръбски народ“ за топлия прием.

 

Руският лидер благодари на Вучич за ангажирането му в развитието на двустранните отношения. По думите му стокообменът между двете страни е нараснал на два милиарда долара и е добре, че отношенията са все по-добри.

 

 

 

 

 

Вучич пък благодари на Русия за подкрепата на териториалната цялост на Сърбия и добави, че независимо от това колко е малка Сърбия, тя е надежден партньор на Русия.

 

 

 

 

 

 

 

 

Руският президент пристигна днес на еднодневно посещение в Сърбия, по време на което ще бъдат подписани над 20 споразумения и ще бъде разгледано политическото и икономическото сътрудничество, а главни теми, както се очаква, ще бъдат Косово и ситуацията в региона.

 

 

 

 

 

 

Путин кацна на летище „Никола Тесла“ в Белград в 13:15 часа при мощни мерки за сигурност. Неговият президентски самолет бе ескортиран над сръбското въздушно пространство от самолети МиГ-29, които той наскоро дари на Сърбия.

 

 

 

 

 

 

Руският президент бе посрещнат в сръбската столица със звън на църковни камбани, оръдейни залпове и хиляди привърженици, развяващи сръбски и руски знамена, предаде АП.

 

 

 

 

 

 

Двамата с Вучич положиха венци на Гробището на освободителите на Белград, а след това на Паметника на червеноармееца. В Гробището на освободителите на Белград са погребани бойци от Народноосвободителната армия на Югославия и войници от съветската Червена армия, които са дали живота си за освобождаването на Белград през 1944г., отбелязва агенция Бета.

 

 

 

 

 

Сръбският президент подари на руския си колега четиримесечно куче – шарпланинска овчарка на име Паша.

 

 

Снимка: РИА Новости

 

 

 

Епицентър

Русия

More in Русия

Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
Путин_5466076373835072534_original

Путин: Враговете на Русия не осъзнават с кого си имат работа

март 20, 2024