Катастрофи

Убиваш двама на пътя, но си син на бизнесмен – 15 бона и си свободен!

Убиваш двама на пътя, но си син на бизнесмен – 15 бона и си свободен!

 

prestup

 

 

 

Срещу 15 000 лева парична гаранция 26-годишният наследник на транспортен бизнес Любомир Трайков от Пловдив излиза на свобода.

Младежът бе задържан в 9:40 часа на 19 ноември – часове след катастрофа, при която загинаха многодетния баща Атанас Ламджиев и продавачката в парфюмериен магазин Виолета Стоянова.

 

 

 

 

 

При мелето, което станало в 1:20 часа същата нощ, „Ауди“-то на Трайков, при изпреварване на такси, помита правещото ляв завой „Пежо“ на Атанас.

На място загинали шофьорът на френската кола и неговата спътничка. Седящите на задната седалка на „Пежо“-то Димитър Танов и приятелката му от Търговище Полина Караиванова, били ранени. 23-годишната Полина е все още в критично състояние в болница.

 

 

 

 

 

Любомир Трайков се усмихна леко в съдебна зала, след като чу, че може да излезе срещу пари на свобода, след което наведе глава и се пробва да се разплаче, разказва „Монитор“.

На излизане от съдебната зала журналисти попитаха обвиняемия дали съжалява за стореното и дали според него 15-те хиляди лева, с които излиза от ареста, ще изкупят вината му, в отговор на което получиха обидата: „Изроди“, произнесена от приближена на младежа млада жена.

 

 

 

 

 

В същото време в социалните мрежи започна подписка с искане за възмездие и правосъдие. Има опасения, че Любомир ще се опита да се укрие. Трайков е шофирал с 12 акта, с превишена скорост и след употреба на алкохол.

Съпругата на единия от загиналите – Корнелия Петкова, остава сама с три деца. Инцидентът преобръща завинаги живота й. Семейството сега е изправено пред пълна мизерия и бедства.

 

 

 

 

 

Валентин е на 10 години, Александра е на 9 години, а Константин – на 7 години. Корнелия Петкова разказва, че вече има постъпления по дарителската сметка, която е обявена в тяхна помощ. Тя обясни, че от три години си търси работа, но заради малките си деца никой не я наема.

 

 

 

 

Семейството има кредит от 5000 лева и е дадено на частен съдебен изпълнител. Корнелия дори не е имала средства, за да погребе съпруга си. В момента тя има нужда от пари за храна и дрехи за децата си. Надява се скоро да си намери работа и сама да може да изхранва семейството си.

 

 

Източник: bultimes

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023