Политика

Шефът на КНСБ: Управлението се харесва на хората, щом продължава, избори ще има само ако Борисов реши

Шефът на КНСБ: Управлението се харесва на хората, щом продължава, избори ще има само ако Борисов реши

 

 

118891_660_370

 

 

В настоящия момент аз не виждам такава енергия и, както винаги казваме, защото това е факт, предсрочни избори може да предизвика в момента само този, който управлява. Както винаги те са в ръцете на Борисов – ако той реши, че ще има предсрочни избори, ще има.

 

 

 

Ако не реши, според мен, няма такава енергия и политическа култура, която да даде алтернатива, в която някой да види смисъла да тръгне на предсрочни избори. Такава прогноза за 2019 г. направи в „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3 президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

„Аз смятам,  че има нужда от алтернатива в икономиката – икономическото развитие може да бъде подкрепено по друг начин, не само чрез регионалните, инфраструктурните проекти, което е добро, но не стига вече“, изтъкна Пламен Димитров и посочи, че липсва „технологическото развитие“.

 

 

 

 

 

„От друга страна облагането, разпределението не е справедливо, и сега произвежданото пак не се разпределя справедливо, и това предизвиква толкова напрежение, толкова брожения сред хората. Важното е хората да усещат справедливост при данъчното преразпределение.

 

 

 

 

Няма държава, в която 3/4 приходи да идват от косвени данъци и само 1/4 от преки данъци, при това в тези 1/4 ние, трудещите се, плащаме един милиард повече, отколкото бизнеса – данък печалба, който плаща бизнесът.

 

 

 

 

 

 

Нещо не е в ред в това разпределение и то води след себе си усещането за несправедливост. Така че това (управляващите) може да променят, както и някои други неща още – в здравеопазването, в системата на социалното подпомагане.

 

 

 

 

 

Така че има какво да се направи, не знам дали ще го кръстим радикална или по-малко радикална алтернатива, но не мисля, че това управление, което в момента дава Борисов, е перфектното: то е добро, защото очевидно се харесва от хората в голяма степен и продължава, но не дава най-добрите резултати, така че казвам, че може да бъде променено“, смята президентът на КНСБ.

 

 

 

Ето кои други теми засегна още Пламен Димитров пред „Офанзива с Любо Огнянов“ – вижте през линка по-долу:

 

http://kanal3.bg/news/comments/90973-Plamen-Dimitrov%252C-KNSB%253A-Shte-ima-predsrochni-izbori-samo-ako-Borisov-iska-%2528VIDEO%2529

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024