Европа

Шотландци пребиха български магазинер с викове: „Това е нашата страна“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

Шотландци пребиха български магазинер с викове: „Това е нашата страна“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

1547174467-1

 

 

 

Български търговец  публикува в интернет запис от камерите видеонаблюдение в магазина си как е бил расово малтретиран и жестоко бит от двама бандити, пише Дейли Мейл. 

 

 

 

 

 

 

 

Мъжете бяха заснети с викове „Това е нашата страна“, преди да започнат атаката срещу Илхан Ахмедов, като го оставиха покрит с кръв и страдащ от счупвания.

 

 

 

 

Зловещият инцидент се случи в магазина на Ахмедов в Масълбърг, Източен Лотиан, през август миналата година, когато бандитите поискали от българина алкохол и пари.

 

 
39-годишният мъж пусна кадрите днес в знак на протест срещу факта, че един от нападателите е избегнал присъда за затвор.

 

 

 

 

 

24-годишният Крейг Дъглас получи 18 месеца затвор за нападението през ноември миналата година.

 

 

 

 

Но Робърт Клиланд, 28-годишен, от Единбург, се появи в съда по-рано тази седмица и в затвора, не е бил в затвора, получил е две години условно, 200 часа неплатена работа и заповед за изплащане на обезщетение от 2 000 паунда на пострадалия.

 

 

 

 

Г-н Ахмедов, който е в Шотландия в продължение на две години, казва, че се чувства разочарован от съдебната система.

 

 

 

 

 

 

 

Въпреки че двамата не бяха обвинени в никакво престъпление, свързано с расизма, Дъглас може да бъде чут да казва на Илхан и неговата съпруга, Aнсел (37):

 

 

 

„Мислите ли, че белите британци са малцинство, докато вие сте мнозинство? Това е нашата страна тук. От Полша или Литва идваш тук да правиш повече пари.“

 

 

 

 

 

 

 

Дъглас, облечен в черно горнище Адидас с дълъг ръкав и Клиланд, облечен със синя горна част и яке, започват да се карат с търговеца, който ги избутва от предната врата.

 

 

 

Видеото, заснето извън сградата, показва как тримата мъже падат на земята. След това магазинерът е удян и ритан в лицето, докато се опитва да се изправи, за да се върне вътре.

 

 

 

 

 

 

Двамата мъже го удрят в пощенска кутия и го изтласкват от тротоара извън обсега на камерата.
Съпругата на г-н Ахмедов Ансел изважда дълъг метален кол и се опитва да помогне, като заплашва с него двамата мъже, но Дъглас агресивно я отблъсква.

 

 

 

 

Мъжете многократно влизат и излизат от кадър, докато Илхан се влачен от двамата си нападатели, докато се бият за металния кол, който Илхан успява да вземе от Ансел.

 

 

 

 

 

 

Г-н Ахмедов успява да се доближи до вратата, но тримата мъже в крайна сметка го заклещват на вратата, докато той се опитва да избяга от повече удари.

Разбойниците продължават да го събарят на тротоара пред вратата – в крайна сметка побягват, когато чуват, че полицията приближава.

 

 

 

 

Българинът получил счупен нос и скула, както и тежки натъртвания по лицето си.

 

 

 

 

Днес г-н Ахмедов казва: „Те ми казаха, че искат пари, преди да кажат, че съм“ малцинство “ и “ това е нашата страна“. Наистина съм разочарован, че вторият човек не е бил пратен в затвора, защото това е ужасяваща атака срещу мен и моя бизнес.
Казаха, че са били пияни и не могат да си спомнят, но това не е извинение.

 

 

 
Никой не ми помогна на главната улица по време на битката, хората просто минаваха покрай нас. Полицията закъсня много. След повече от трийсет минути се появиха.

 

 

 

Чувствам се малко разочарован от съдебната система. Всеки ден някакви престъпници влизат в нечия къща и никой не мисли, че това може да му се случи. Това е шега всички закони са меки за тези престъпници.

 

 

 

 

 

 

Клиланд и Дъглас се признаха за виновни за нападението срещу Илхан Ахмедов, довело до тежко нараняване.

 

 

 

 

Източник: blitz.bg

Европа

More in Европа

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024