Анализи

Foreign Policy Journal: Човечността и самообладанието на Путин спасиха света от война

Foreign Policy Journal: Човечността и самообладанието на Путин спасиха света от война

 

Foreign-Policy-Journal

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин успя да запази мира, въпреки агресивните и провокационни действия на западните страни по адрес на Москва, пише американският наблюдател Пол Крейг Робъртс в своя статия за Foreign Policy Journal. Но, според него, запазването на мира е струвало на Путин неговата популярност в родината.

В момента в света има само един лидер – президентът на Русия Владимир Путин, пише американският политически и икономически наблюдател Пол Крейг Робъртс в своя статията за Foreign Policy Journal. Според него, всички западни държавни глави са „слуги на олигарсите или васали на слугите”.

 

 

 

 

При това единствено благодарение на човечността и самообладанието на Путин мирът е запазен, въпреки агресията и провокациите от страна на Вашингтон. Така президентът спокойно приема „оскърбленията”, които по-рано биха довели до война.

Руският лидер, обаче, вече си плаща за своето самообладание. Според Робъртс, Путин е запазил мира с цената на своята популярност.

 

 

 

Съгласно последните допитвания, руснаците повече не усещат Русия да е велика държава. А също така повечето граждани на страната признават, че са огорчени от разпада на СССР. Според тях капитализмът е донесъл на Русия икономическа нестабилност, а загубата на територия – усещане за поражение.

 

 

 

От една страна, формирането на подобни убеждения е предизвикано от „демонизирането” на Русия от Вашингтон и от оскърбителното поведение по отношение на руския президент. От друга страна, сдържаната реакция на Путин и на министъра на външните работи Сергей Лавров към „лъжите за Русия и скалъпените обвинения по неин адрес” обиждат патриотичните руснаци. Робъртс смята, че нито едно американско правителство не би позволило по подобен начин да се отнася със Съветския съюз.

Руснаците очакват Путин да се застъпи за своята страна, да престане да търпи подобно отношение към себе си и да престане да се отнася към западните страни като към партньори, „когато е очевидно, че Западът е враг на Русия”.

 

 

 

 

Освен това в страната са се измориха да се примиряват с неправителствените организации, медии и политически партии, които се финансират от Запада. Според него, Русия е обвинявана в намеса в западния политически живот, но именно Западът се меси в руската.

„Русия за руснаците, а не за финансираните от Запада предатели, които непрестанно искат да продават Русия за западни пари”, пише Робъртс.

 

 

 

 

Авторът на статията настоява, че руснаците са патриоти, които не се нуждаят от правителство, което да си закрива очите пред провокациите с надежда да стане поредния „васал” на Вашингтон. И фактът, че 66% от питаните руснаци признават, че изпитват носталгия по СССР свидетелства, че тази политика на руското правителство не се е оправдала.

 

 

 

 

Робъртс отбелязва, че повече не смята САЩ за миротворец, защото „злото разпространява своето господство на Запад”. Така, когато президентът на САЩ Доналд Тръмп се опита да подобри отношенията с Русия, бившият директор на ЦРУ Джон Бренън го нарече „предател”. А решението на Тръмп да изведе американските войски от Сирия бе наречено от мнозина заплаха за националната сигурност на САЩ.

 

 

 

 

„Това е свят, който е обявяван за заплаха. Дори след като сдържаният отговор на Путин към провокациите снижи равнището на подкрепата към него. Мир, който така се е обезценил в света на хиперзвуковото термоядрено оръжие, е триумф на злото”, обобщава Пол Крейг Робъртс в статията си за Foreign Policy Journal.

Превод: В.Сергеев, Поглед.инфо

Анализи

More in Анализи

phpzbdpk7_559x345

Politico: Срам за германските военни! Кремъл ликува, след като унизи Берлин с теча за “Таурус“ и Кримския мост

март 4, 2024
1010x570

„Нюзуик“: Русия победи Запада във войната на санкции. Руската икономика расте с бързи темпове

януари 20, 2024
пса

Руски коментар: Братушките се продадоха на врага. Да благодарим на българите, че ни избавиха от историческите митове. Похарчихме доста кръв и пари заради тях

януари 16, 2024
nyu-york-taims-rusiia-si-vrashta-690

„Ню Йорк таймс“: Ситуацията на фронта се обръща в полза на Русия

декември 23, 2023
путинbig_6957

The Telegraph: Русия е близо до съкрушителна победа. Основите на Европа са разклатени

декември 14, 2023
768x432

Gazeta Wyborcza: Москва триумфира. Западът ще претърпи тежко фиаско заедно с Украйна

ноември 25, 2023