Русия

Експерти: Русия може да отговори на ядрена атака на САЩ за 2-3 минути (ВИДЕО)

Експерти: Русия може да отговори на ядрена атака на САЩ за 2-3 минути (ВИДЕО)

 

 

 

5be9591b85600a0a335a28f7

 

 

Русия може да изпревари ядрен удар на САЩ с ракети със среден обсег от територията на Европа. При това руските ракети няма нужда да нападат цели в страни от ЕС, смятат военните експерти Евгений Бужинский и Михаил Ходоренок. Те разказаха в ефира на телевизионната програма „Неделна вечер с Владимир Соловьов“ по тв „Россия 1“ за хипероръжието на Русия, което гарантира ответен ядрен удар по територията на САЩ при евентуална американска атака. Това съобщава страницата „Руско-български кръстопът“ във Фейсбук.

 

 

При удар на САЩ от Европа, Русия трябва да мисли не за унищожаване на районите, откъдето е било извършено изстрелването, тъй като унищожаването на цели в ЕС е безсмислено, счита военният експерт Евгений Бужинский. Според него, по-ефективно ще бъде разполагането на хиперзвукови установки в източните райони на Русия, в частност в Чукотка, откъдето удар срещу територията на САЩ става реален.

 

 

 

При това далекобойността на хиперзвуковите системи на Русия в Далечния изток трябва да бъде не 2,6 хиляди километра, както при „Калибър“, а 4-5 хиляди км. Това ще позволи на руските ракети да достигнат до Западното крайбрежие на САЩ. Разликата в скоростта, счита Бузинский, ще позволи на Русия да изпревари удари на САЩ от Европа, тъй като, ако скоростта на ракетите със среден обсег е 1-2 Маха (Мах – скорост на звука, бел. ред.), то хиперзвуковият комплекс „Авангард“ развива от 10 до 20 Маха.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

Военният журналист Михаил Ходаренок отбелязва, че ракетите със среден обсег на САЩ от Европа достигат територията на Русия за 6-8 минути, толкова време ще е необходимо на Русия за ответен удар. За унищожение на цели в континенталната част на САЩ, на Москва ще са необходими вече 15-20 минути, но тези изчисления не вземат предвид хиперзвуковата скорост на ракетите.

 

 

 

 
„Ако говорим въобще за хиперзвуковите ракети, то по-добре е да се използва такъв ракетен термин, какъвто е работното време. Това е времето от момента на откриването на целта до момента на прихващането за съпровождане и изстрелването ѝ. Това работно време хиперзвукът не само го ликвидира, но и няма ефективни зенитни ракетни системи, които биха могли ефективно да се борят с него“, заяви Ходоренок. Той уверява, че ответният удар ще последва най-много след 2-3 минути.

 

 

 

„Работното време практически е равно на нула. Откриват целта и веднага могат да хвърлят върху нея белия саван“, коментира той.

 

 

 

loading...
0
Русия

More in Русия

OSHKOSH, WI - JULY 30: A Russian Mig-21 is displayed at the Experimental Aircraft Association AirVenture 2013 at Wittman Regional Airport on July 30, 2013 in Oshkosh, Wisconsin.  (Photo by Jonathan Daniel/Getty Images)

В Русия горди, че МиГ-21 на Индия е свалил F-16 на Пакистан

февруари 28, 2019
orig

Руската държавна ТВ изброи мишени в САЩ, които Москва може да порази при ядрен удар

февруари 25, 2019
чек2111781303

Путин: Някои държави могат и без суверенитет, Русия – не

февруари 20, 2019
оръжия768x432

Путин: Насочваме новите си оръжия към САЩ, ако разположат ракети в Европа

февруари 20, 2019
epa07374306 Russian Foreign Minister Sergei Lavrov delivers a speech during the 55th Munich Security Conference (MSC) in Munich, Germany, 16 February 2019. From 15 to 17 February, politicians, various experts and guests from all over the world will discuss global security issues in their annual meeting.  EPA/RONALD WITTEK

Лавров остро нападна САЩ, обвини ги, че настройват света срещу Русия заради ракетния договор

февруари 16, 2019
путинизъм0000401843-article2

Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики, идвал стогодишен путинизъм!

февруари 12, 2019