Криминално

Ето кой е българинът Ц.Ц. , получил 140 млн. евро от Венецуела с адвокатска сметка, а банката е…

Ето кой е българинът Ц.Ц. , получил 140 млн. евро от Венецуела с адвокатска сметка, а банката е…

 

цццццццц1550069715-ett

 

 

 

Българинът Цветан Цанев е мъжът получавал милиони евро от Венецуела, твърди Нова телевизия. 

 

 

 

 

 

Това сочело разследване на ДАНС и американските служби. Схемата вероятно е свързана с пране на пари, а средствата са идвали от Държавната петролна компания на Венецуела. Става дума за 140 милиона евро. Сигналът от американското разузнаване до нашите служби е подаден в понеделник.

 

 

 

 

 

И от дипломацията, и от финансовото разузнаване на Съединените щати службите получили сигнал – в българска банка са превеждани милиони евро в доверителна адвокатска сметка.

 

 

Според журналиста от Биволъ Атанас Чобанов банката е Инвестбанк. 

Ето какво написа той в мрежата след пресконференцията на Рубин и Цацаров:

 

 

Банката е Инвестбанк, а перачът на Мадуро е адв. Цветан Цанев, каптагонов трафикант и кредитен милионер, който стои и зад отвличането на БАДР.

Айде, да ви видя клети медии дали ви стиска.

 

 

 

„За да могат да бъдат създадени подсметки на съответни клиенти, по които да постъпват паричните преводи от Венецуела,  и от които тези парични средства да бъдат трансферирани на различни основания, нямащи нищо общо с адвокатската дейност като закупуване на храни, финансиране на спортна федерация и т.н.”, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

От България парите са превеждани към различни страни.  По информация на NOVA от адвокат Цветан Цанев, който има българско и още няколко гражданства.

 

 

 

 

„Лицето, което е установено като титуляр на сметката, живее в различни държави, така че към момента не е на територията на България”, каза председателят на ДАНС Димитър Георгиев.

 

 

 

 

Службите проверяват конкретната банка, в която са били превеждани парите, въпреки че сметката е била открита законно. С помощта на БНБ преводи от Венецуела се проверяват и за цялата банкова система – въпреки че няма други конкретни сигнали.

 

 

 

 

„Взети са всички мерки за това, защото остатъчните средства, които са в немалък размер по тези сметки, към този момент  да бъдат поставени под пълен контрол и да не се позволи напускането им на страната с недействителни основания”, каза Цацаров.
А Съединените щати работят заедно с ДАНС по случая.

 

 

 

„Причината за срещата беше критичната нужда да спрем нелегалния трансфер на средства, които подкрепят незаконната власт във Венецуела”, заяви американският посланик у нас Ерик Рубин.
В неделя венецуелският депутат  Карлос Папапрони, приближен до временния президент Хуан Гуайдо, написа в Twitter, че „брокерска къща в България, се използва за ограбване на венецуелски пари”. Дали тази информация има връзка с конкретната сметка, запорирана от службите, щяло да се разбере по-нататък.

 

 

 

 

“Kогато бъдат проследени преводите в последните седмици, ще стане ясно доколко тези преводи имат връзка – и техният интензитет и количество – с развитието на политическата ситуация във Венецуела”, каза главният прокурор.

Източник: blitz.bg и фейсбук

loading...
0
Криминално

More in Криминално

артин1920x1080

Мартин Петров: Банката ми предложи 10% от изчезналите пари, аз отказах

февруари 25, 2019
121965_660_370

Ново масово убийство в Нови Искър разтресе страната – 25-годишен изби роднините си

февруари 18, 2019
Young man in handcuffs

Хванаха 19-годишния предполагаем убиец на младия Валери при масовия бой в Кюстендил

февруари 18, 2019
бабаит1550039483-sklzydfkhdfg

Страшен рекет с коли в столицата, паркираш, идват гологлави бабаити и ти искат 300 лева заради…

февруари 13, 2019
дансbig_3556

ДАНС и САЩ хванаха българин с милиони от Венецуела! Инициалите му са Ц.Ц.

февруари 13, 2019
orig

Британски бизнесмен осъди българската си любовница, взела му £182 000 с измама (снимки)

февруари 12, 2019