Криминално

Ето кой е българинът Ц.Ц. , получил 140 млн. евро от Венецуела с адвокатска сметка, а банката е…

Ето кой е българинът Ц.Ц. , получил 140 млн. евро от Венецуела с адвокатска сметка, а банката е…

 

цццццццц1550069715-ett

 

 

 

Българинът Цветан Цанев е мъжът получавал милиони евро от Венецуела, твърди Нова телевизия. 

 

 

 

 

 

Това сочело разследване на ДАНС и американските служби. Схемата вероятно е свързана с пране на пари, а средствата са идвали от Държавната петролна компания на Венецуела. Става дума за 140 милиона евро. Сигналът от американското разузнаване до нашите служби е подаден в понеделник.

 

 

 

 

 

И от дипломацията, и от финансовото разузнаване на Съединените щати службите получили сигнал – в българска банка са превеждани милиони евро в доверителна адвокатска сметка.

 

 

Според журналиста от Биволъ Атанас Чобанов банката е Инвестбанк. 

Ето какво написа той в мрежата след пресконференцията на Рубин и Цацаров:

 

 

Банката е Инвестбанк, а перачът на Мадуро е адв. Цветан Цанев, каптагонов трафикант и кредитен милионер, който стои и зад отвличането на БАДР.

Айде, да ви видя клети медии дали ви стиска.

 

 

 

„За да могат да бъдат създадени подсметки на съответни клиенти, по които да постъпват паричните преводи от Венецуела,  и от които тези парични средства да бъдат трансферирани на различни основания, нямащи нищо общо с адвокатската дейност като закупуване на храни, финансиране на спортна федерация и т.н.”, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

 

 

 

 

 

От България парите са превеждани към различни страни.  По информация на NOVA от адвокат Цветан Цанев, който има българско и още няколко гражданства.

 

 

 

 

„Лицето, което е установено като титуляр на сметката, живее в различни държави, така че към момента не е на територията на България”, каза председателят на ДАНС Димитър Георгиев.

 

 

 

 

Службите проверяват конкретната банка, в която са били превеждани парите, въпреки че сметката е била открита законно. С помощта на БНБ преводи от Венецуела се проверяват и за цялата банкова система – въпреки че няма други конкретни сигнали.

 

 

 

 

„Взети са всички мерки за това, защото остатъчните средства, които са в немалък размер по тези сметки, към този момент  да бъдат поставени под пълен контрол и да не се позволи напускането им на страната с недействителни основания”, каза Цацаров.
А Съединените щати работят заедно с ДАНС по случая.

 

 

 

„Причината за срещата беше критичната нужда да спрем нелегалния трансфер на средства, които подкрепят незаконната власт във Венецуела”, заяви американският посланик у нас Ерик Рубин.
В неделя венецуелският депутат  Карлос Папапрони, приближен до временния президент Хуан Гуайдо, написа в Twitter, че „брокерска къща в България, се използва за ограбване на венецуелски пари”. Дали тази информация има връзка с конкретната сметка, запорирана от службите, щяло да се разбере по-нататък.

 

 

 

 

“Kогато бъдат проследени преводите в последните седмици, ще стане ясно доколко тези преводи имат връзка – и техният интензитет и количество – с развитието на политическата ситуация във Венецуела”, каза главният прокурор.

Източник: blitz.bg и фейсбук

loading...
0
Криминално

More in Криминално

ПОЛИЦИЯ1490288465-66836pagespeedcego5ungxaff

27 години по-късно: Окончателен край на случая „Скелет в хотела” – кой уби Росица?

юли 7, 2019
mule-alo-banda-premetna-shefa-si-i-006

Муле от „ало банда“ преметна шефа си и избяга с парите

юли 6, 2019
1562342867-1

Съседка на убиеца от Габрово разкри изненадващи неща за майката на малкия Дари, хвърлен от моста

юли 6, 2019
проговориbig_124c

Проговори майката на детето, хвърлено от моста: Виновна съм, че…

юли 4, 2019
nasilnik-piianitsa-i-bivsh-zatvornik-709

Извергът Дидо проговори, ето как обясни защо е извършил престъплението: Хвърлих детето, защото …

юли 4, 2019
плъхаbig_34

Майката на Плъха: Докторът е застрелял сина ми без причина, искаме максимална присъда

юли 4, 2019