Русия

Край на ядрения договор! Путин отвърна на САЩ: Русия също излиза от него, ще създаваме нови оръжия!

Край на ядрения договор! Путин отвърна на САЩ: Русия също излиза от него, ще създаваме нови оръжия!

 

0271a35dbab7fa5a267d4da1d38019b3

 

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че страната прекратява участието си в Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДРСМД).

„Ще постъпим по следния начин. Отговорът ни ще бъде огледален. Американските ни партньори обявиха, че прекратяват участието си в договора, същото прави и ние“, заяви дъжавният глава на среща с министрите на отбраната и на външните работи Сергей Шойгу и Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

 

 

 

Прекратява се инициирането на преговори 

Путин поръча и да се прекратят опитите за иницииране на преговори по въпросите на ДРСМД.

 

 

 

 

 

„Всички наши предложения в тази сфера, както и преди, остават на масата, вратата за преговори е отворена. Заедно с това моля двете ведомства да не инициират никакви преговори по този проблем. Ще почакаме, когато партньорите ни узреят за това, да водят с нас равноправен и съдържателен диалог по тази изключително важна тема – и за нас, и за тях, и за целия свят“, подчерта Путин.

code Copy and paste this code on your site.

Президентът напомни, че Москва вече много години поставя въпроса за съдържателни преговори на тема разоръжаване, при това във всичките му аспекти.

 

 

 

 

 

„И за последните години ние виждаме, че нашите инициативи не се поддържат от партньорите. Напротив, постоянно се поставят някакви изисквания и предлози за разрушаване на вече създадената система за международна сигурност,“ констатира той.

Според Путин, след излизането си от от ДРСМД Русия ще създава нови оръжия, но без да увеличава бюджета на министерството на отбраната.

 

 

 

 

„Ние не трябва и няма да се впускаме в пагубната за нас надпревара във въоръжаването“, подчерта той.

Путин изслуша по този повод доклад от Шойгу, който увери, че работата ще се върши без увеличаване на бюджета. И даде оценка: „Отлично“.

 

 

 

 
За руските ракети със среден и малък обсег 

 

 

 

 

Държавният глава отбеляза, че руски ракети със среден и малък обсег няма да бъдат раполагани никъде по света, преди там да е монтирано съответното аналогично оръжие на САЩ.

 

 

 

 

„Изхождаме от това, че Русия няма да разполага такова оръжие нито в Европа, нито в други региони по света, докато в съответните региони не се появи подобно оръжие американско производство“, подчерта той.

 

 

 

Путин помоли ръководителите на двете министерства „внимателно да следят какво се случва и своевременно да докладват предложения за руската реакция на събитията“.

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

loading...
0
Русия

More in Русия

OSHKOSH, WI - JULY 30: A Russian Mig-21 is displayed at the Experimental Aircraft Association AirVenture 2013 at Wittman Regional Airport on July 30, 2013 in Oshkosh, Wisconsin.  (Photo by Jonathan Daniel/Getty Images)

В Русия горди, че МиГ-21 на Индия е свалил F-16 на Пакистан

февруари 28, 2019
orig

Руската държавна ТВ изброи мишени в САЩ, които Москва може да порази при ядрен удар

февруари 25, 2019
чек2111781303

Путин: Някои държави могат и без суверенитет, Русия – не

февруари 20, 2019
оръжия768x432

Путин: Насочваме новите си оръжия към САЩ, ако разположат ракети в Европа

февруари 20, 2019
epa07374306 Russian Foreign Minister Sergei Lavrov delivers a speech during the 55th Munich Security Conference (MSC) in Munich, Germany, 16 February 2019. From 15 to 17 February, politicians, various experts and guests from all over the world will discuss global security issues in their annual meeting.  EPA/RONALD WITTEK

Лавров остро нападна САЩ, обвини ги, че настройват света срещу Русия заради ракетния договор

февруари 16, 2019
путинизъм0000401843-article2

Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики, идвал стогодишен путинизъм!

февруари 12, 2019