Личности

Кустурица: Около Русия се обединяват всички здравомислещи, а ЕС вече не може да се спаси

Кустурица: Около Русия се обединяват всички здравомислещи, а ЕС вече не може да се спаси

 

kosturica-678x381

 

 

 

В едно от интервютата си пред «RT» известният сръбски режисьор Емир Кустурица предрича разпад на ЕС

В мнението на талантливия режисьор има доста смисъл, ако погледнем трезво и обективно на ситуацията в Европа. Отделен момент е, че творческите хора имат по-фина чувствителност към случващото се, и обикновени първи усещат онези неща, които неизбежно предстоят.

 

 

 

 

 

Въпрос на време е, всяка една от държавите-членки да се събуди от европейската летаргия и да се захване с възвръщането на националните си интереси, докато не е станало прекалено късно.

«Политиката на европейските елити води Европа към трагичен финал. Вече наблюдаваме стремителното разрушаване на ЕС и тази тенденция само ще се увеличава».

 

 

 

 

 

 

Именно европейските елити разпалват войните и направляват потоци мигранти към Европа, планирайки унищожаването й, заяви в ексклузивно интервю знаменитият режисьор.

Кустурица споделя виждането си от сегашната политическа обстановка в света и прави прогноза относно бъдещето на Евразия.

 

 

 

 

 

В разгара на лятото, по-конкретно на 15 юли Емир Кустурица откри в Сърбия фестивал за руска музика «Большой», и в тази връзка значителна част от интервюто е посветена на взаимодействието между културите на Сърбия и Русия, и разбира се творческите планове на самия режисьор.

code Copy and paste this code on your site.

Цялото интервю може да гледате в прикаченото видео, а за удобство ще представим няколко от най-ключовите моменти.

«Връзките на Сърбия и Русия бяха исторически изключително силни. Дори сега, те се коренят не само в религията, но и в много повече неща. Може би това ни пречи да не влезем в блатото, в което живеят европейските страни. Понякога ми се струва, че днешна Европа е един непрекъснат експеримент, в който нейните елити умишлено подпалват войни и изпращат поток от мигранти към ЕС. Като че ли някой просто е планирал унищожаването на европейските страни …

 

 

 

 

 

 

Ако се поддадем на американизацията на съзнанието, ние постоянно ще гледаме екрана, виждайки само американската пропаганда, а след това нашите елити ще започнат да мислят само за себе си. Тъй като така е прието в Америка.

За сега, каквито и да са елитите ни, те все още са принудени да вървят на среща на народа поне в някои аспекти, иначе няма да бъдат избрани, но ако повторим пътя на САЩ, елитите ще зависят само от банкерите.

 

 

 

 

 

 

От чували с пари, които ще купуват пресата и телевизионните канали, и ще го правят така, че да гласувате за тези, които те избират.

Досега в нашите страни няма такова нещо, но в Европа нещата започнаха да се случват именно така.»

 

 

 

News Front

loading...
0
Личности

More in Личности

768x432-14

По искане на САЩ японският премиер номинира Тръмп за Нобелова награда за мир

февруари 17, 2019
full_tablet_85e2afb5-2a66-4b1c-a2ed-614ee3532a45

Лавров към журналист от САЩ: Каквото и да ви кажа, вие ще напишете каквото си искате

февруари 16, 2019
путин690x517_0xd42ee42a_20734351731444206827

Любовна песен за Путин взриви интернет – събра над 12 милиона гледания за отрицателно време (Видео)

февруари 6, 2019
BERLIN, GERMANY - SEPTEMBER 10:  Billionaire investor George Soros speaks on "The Tragedy of the European Union" as a guest of The Institute for Media and Communications Policy on September 10, 2012 in Berlin, Germany. Soros said the biggest danger facing Europe through the Eurozone debt crisis is deflation, which the current conservative policies by the Bundesbank that push for austerity in debtor nations will only accelerate.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Сорос вижда как Студената война САЩ-Китай води до „гореща“

януари 25, 2019
солженицинimage-1

Разкрита е най-голямата лъжа на Солженицин за Сталин: 70 милиона репресирани!

януари 23, 2019
orig

Путин се потопи в ледени води на Кръщение Господне (СНИМКИ)

януари 19, 2019