Личности

Кустурица: Около Русия се обединяват всички здравомислещи, а ЕС вече не може да се спаси

Кустурица: Около Русия се обединяват всички здравомислещи, а ЕС вече не може да се спаси

 

kosturica-678x381

 

 

 

В едно от интервютата си пред «RT» известният сръбски режисьор Емир Кустурица предрича разпад на ЕС

В мнението на талантливия режисьор има доста смисъл, ако погледнем трезво и обективно на ситуацията в Европа. Отделен момент е, че творческите хора имат по-фина чувствителност към случващото се, и обикновени първи усещат онези неща, които неизбежно предстоят.

 

 

 

 

 

Въпрос на време е, всяка една от държавите-членки да се събуди от европейската летаргия и да се захване с възвръщането на националните си интереси, докато не е станало прекалено късно.

«Политиката на европейските елити води Европа към трагичен финал. Вече наблюдаваме стремителното разрушаване на ЕС и тази тенденция само ще се увеличава».

 

 

 

 

 

 

Именно европейските елити разпалват войните и направляват потоци мигранти към Европа, планирайки унищожаването й, заяви в ексклузивно интервю знаменитият режисьор.

Кустурица споделя виждането си от сегашната политическа обстановка в света и прави прогноза относно бъдещето на Евразия.

 

 

 

 

 

В разгара на лятото, по-конкретно на 15 юли Емир Кустурица откри в Сърбия фестивал за руска музика «Большой», и в тази връзка значителна част от интервюто е посветена на взаимодействието между културите на Сърбия и Русия, и разбира се творческите планове на самия режисьор.

Цялото интервю може да гледате в прикаченото видео, а за удобство ще представим няколко от най-ключовите моменти.

«Връзките на Сърбия и Русия бяха исторически изключително силни. Дори сега, те се коренят не само в религията, но и в много повече неща. Може би това ни пречи да не влезем в блатото, в което живеят европейските страни. Понякога ми се струва, че днешна Европа е един непрекъснат експеримент, в който нейните елити умишлено подпалват войни и изпращат поток от мигранти към ЕС. Като че ли някой просто е планирал унищожаването на европейските страни …

 

 

 

 

 

 

Ако се поддадем на американизацията на съзнанието, ние постоянно ще гледаме екрана, виждайки само американската пропаганда, а след това нашите елити ще започнат да мислят само за себе си. Тъй като така е прието в Америка.

За сега, каквито и да са елитите ни, те все още са принудени да вървят на среща на народа поне в някои аспекти, иначе няма да бъдат избрани, но ако повторим пътя на САЩ, елитите ще зависят само от банкерите.

 

 

 

 

 

 

От чували с пари, които ще купуват пресата и телевизионните канали, и ще го правят така, че да гласувате за тези, които те избират.

Досега в нашите страни няма такова нещо, но в Европа нещата започнаха да се случват именно така.»

 

 

 

News Front

loading...
0
Личности

More in Личности

morales

Президентът на Боливия: Където са САЩ, там расте корумпираният елит и предателите на родината

юли 7, 2019
станишев18

„Политико“ хвърли бомба: Обсъждат Сергей Станишев за председател на Европейския парламент

юли 2, 2019
epa07679428 British Prime Minister Theresa May (L) shakes hands with Russian President Vladimir Putin (R) during the first day of the G20 Summit in Osaka, Japan, 28 June 2019. It is the first time Japan is hosting the G20 Summit.  EPA/ANDY RAIN / POOL

Мей към Путин на първата им среща от 3 години насам: Престанете да ни дестабилизирате!

юни 28, 2019
133810_660_370

Тръмп прие поканата на Путин – ще бъде в Москва за Деня на Победата през 2020 г.

юни 28, 2019
1561706789

Тръмп към Путин с усмивка и шеговито размахан пръст: „Не се намесвайте в изборите, президенте“

юни 28, 2019
максbig_Image_7528534_650

Малки и големи деца по света скърбят: Напусна ни легендарният Макс Райт – бащата Уили от сериала „Алф“

юни 27, 2019