СВЯТ

Тръмп и Ким не се разбраха заради санкциите, отменя се обядът им

Тръмп и Ким не се разбраха заради санкциите, отменя се обядът им

tramp-kim
Не беше постигнато споразумение между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун на срещата им в Ханой, но техните екипи ще продължат преговорите, съобщи Белият дом, предадоха световните агенции.

Президентът на САЩ и лидерът на Северна Корея прекратиха срещата си часове по-рано от планираното и си тръгват.

 

 

 

 

 

 

Първоначалната пресконференция днес, във втория ден от срещата, бе насрочена за 10:50 ч. българско време (15:50 местно), но президентската администрация съобщи, че тя ще се състои час и 50 минути по-рано, а работният обяд на Ким и Тръмп е отменен. Във второто съобщение на говорителя на Белия дом Сара Сандърс, цитирано от „Ройтерс“, се казва, че „не е постигнато споразумение“ на този етап, но „екипите им очакват с нетърпение среща в бъдеще“.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

По-късно Тръмп обясни на пресконференция, че Северна Корея е поискала сваляне на „всички“ санкции, наложени на Пхенян заради ядрената и ракетна програма в замяна на стъпки към ядрено разоръжаване и единственото, което САЩ можело да направят в замяна, е да си тръгнат от масата за преговори. „Бяха готови да ни дадат (отстъпки), но не тези, които искахме,“ продължи президентът. Последвали коментари създадоха объркване, след като загатнаха, че азиатската държава е искала едва част от ограниченията да бъдат премахнати.

 

 

 

 

 

 

 

„Познаваме страната много добре, познаваме всеки инч от страната и знаем какво искаме.“ Държавният глава също така обяви след журналистически въпрос, че в разговора си с Ким снощи е получил уверение, че няма да има повече ракетни тестове и вярвал да думата му. Добави, че е бил готов да подпише сделка и е имало подготвени документи, но би било по-голям проблем да се подпише лоша сделка и затова човек трябва винаги да е готов да си тръгне.

 

 

 

 

 

 

Президентът добави, че не би било справедливо, включително заради партньорите на Съединените щати, да се свалят санкциите с подобна сделка. „Не искам да правя нещо, което ще наруши доверието, което изградихме,“ обясни той.

 

 

 

 

Тръмп същевременно добави, че „много силно“ иска санкциите да бъдат свалени, за да види икономическия потенциал на Северна Корея

loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

123240_660_370

Исторически пробив – Северна Корея готова да приеме дипломатическа мисия на САЩ

февруари 28, 2019
ek-bgnes

ЕК: Службите в България покриват политици за пране на пари, не се разследват адекватно финансови престъпления

февруари 28, 2019
северозападthumb_910x0_phppyiyqa_800x_

България окупира дъното на ЕС по БВП, родният Северозапад остава най-бедният регион

февруари 26, 2019
ТРЪМПphprxigmz_800x

Тръмп към ЕС: Ще ви съсипем, ако не приемете исканията ни

февруари 26, 2019
orig

Руската държавна ТВ изброи мишени в САЩ, които Москва може да порази при ядрен удар

февруари 25, 2019
Venezuela and European Union flag together realtions textile cloth fabric texture

ЕС се обяви против военна интервенция във Венецуела

февруари 25, 2019