Политика

Ал Йо: Радев не защитава Мадуро, а руската позиция за Мадуро, Москва се меси постоянно в нашите избори

Ал Йо: Радев не защитава Мадуро, а руската позиция за Мадуро, Москва се меси постоянно в нашите избори

ю1549868548-549612

 

 

 

„Убеден съм, че Русия се намесва постоянно в нашите избори. Има намеса и при издигане на кандидатурата на Румен Радев.

Това заяви Александър Йорданов пред NOVA телевизия.

 

 

 

Това го говори бивш шеф на разузнавателен институт в Русия- генерал Леонид Решетников. Говори го пред български медии. Той казва- Да. С Нинова е имало среща. Обсъждали. Той дори очертал профила на бъдещия кандидат.

 

 

 

От момента, в който е избран за президент, Румен Радев последователно защитава проруски позиции. От тезата сваляне на санкциите, до подкрепата за венецуелския диктатор Мадуро. Радев не защитава Мадуро, а руската позиция за Мадуро. Това трябва да се каже много ясно.“

 

 

 

В студиото присъства и бившият социален министър и депутат Ивайло Калфин.

 

 

 

 

Относно опасенията на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов за евентуална намеса на Русия в изборите у нас Калфин заяви, че това е по-скоро търсене на оправдание.
,,Звучи ми като търсене на оправдание. Ако има някакви съмнения, че може да има фалшиви новини или хакерски атаки, трябва да се вземат необходимите мерки за предпазване от тях. Все пак господин Цветанов е и законодател“, посочи той и добави, че не Русия, а българските граждани избраха Румен Радев за президент. ,,България е интересна държава, защото е на Балканите, а тук всяка по-голяма сила има някакъв геополитически интерес – и Русия, и САЩ“, завърши Калфин.

Йорданов коментира и разрастването на случая „Скрипал“ към България и подозрението, че участник в отравянето на Скрипал на британска територия има връзка с отравянето на българския оръжеен бизнесмен Емилиян Гебрев през 2015 г.

 

 

 

 

„Всъщност става дума за лице, което британските служби са фиксирали, че присъства по време на опита за убийство на семейство Скрипал в Солсбъри заедно с други двама руски граждани, които вече са установени кои са те, защото и двамата са били с фалшиви имена.

 

 

 

 

Третото лице обаче, което е било също с фалшиво име, се оказва, че по време на опита за убийство на Емилиян Гебрев в България“,обясни Йорданов.

 

 

 

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024