Политика

Атака напусна коалиционния съвет: Пробутват ни Москов за евродепутат, ние предлагаме Мозер, Софиянски, Костов

Атака напусна коалиционния съвет: Пробутват ни Москов за евродепутат, ние предлагаме Мозер, Софиянски, Костов

 

 

чуколовfull_tablet_b074509d-7d66-4b12-80cc-a7f138551339

 

 

 

Представителите на „Атака“ напуснаха заседанието на Коалиционния съвет на „Обединени патриоти“, предаде Агенция „Фокус“.

В кабинет 22 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ №1 бяха зам.-председателят на „Атака“ Десислав Чуколов и депутатът Николай Александров. Коалиционният съвет трябва да обсъди общото явяване на партиите от малката коалиция на предстоящия евровот.

 

 

 

 

За срещата пристигна лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов. От ВМРО присъстват още Юлиан Ангелов и Искрен Веселинов.

ОТ НФСБ участват зам.-председателят на партията Валентин Касабов, Христиан Митев и Йордан Апостолов.

 

Лидерите на „Атака“ Волен Сидеров и на НФСБ Валери Симеонов не участват в заседанието.

 

 

 

 

 

 

На Коалиционния съвет започнаха да се обсъждат теми, които нямат общо с явяването на евроизборите, а битовизми, обяви заместник-председателят на „Атака“ Десислав Чуколов след напускането.

Чуколов обясни, че Коалиционният съвет е започнал с огромно закъснение от страна на НФСБ.

 

 

 

 
„Тръгнаха да се обсъждат теми, които нямат нищо общо с явяването на евроизборите“, каза още Чуколов. По думите му битовизми не бива да бъдат обсъждани в подобен формат.

 

 

 

 
„Има много по-важни теми, които трябва да бъдат обсъждани. Като заместник-председател на партия „Атака“ съм тук“, заяви още Чуколов. Той заяви, че „Атака“ няма нищо против, ако искат и вътрешни, външни и международни избори да направят за обща листа.

 

 

 

 

 
„Виждам, че Петър Москов се предлага като кандидатура. Ние предложихме и Анастасия Мозер, Стефан Софиянски, Иван Костов, също така радетел на приватизацията в България“, каза още Чуколов. Попитан кой е направил предложението за Петър Москов, Чуколов обясни, че то е постъпило от партия ВМРО.

 

 

 

 

 

 
„Обсъждането на общо явяване на евроизборите е процес, ние сме отворени за всякакви формати“, заяви Чуколов. Според него страхотно „впечатление“ прави, че вече се излъчват кандидати за листи, но никой не задава въпроса на коя листа.

 

 

 

 

 
„При нас от „Атака“ са важни идеите, с какви послания. Това е важно. Първо тези неща трябва да уточним. Не сме заради постовете, за службогонството, както се казва“, посочи още Чуколов и обясни, че след това трябва да се търсят съответните хора.

 

 

 

 

 

„Когато не се обсъджат идеи, а битовизми – да, излизаме“, допълни още Чуколов. На въпрос кога са започнали да обсъждат битовизми на съвета, Чуколов обясни, че това се е случило, след като са пристигнали НФСБ.

 

Епицентър

Политика

More in Политика

кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024