Политика

Вацев: Боя се, че Борисов може да поиска градска отпуска за трети път, дясната му ръка Цветанов отвори битка

Вацев: Боя се, че Борисов може да поиска градска отпуска за трети път, дясната му ръка Цветанов отвори битка

 

 

Историята с отравянето на бизнесмена Гебрев и свързването ѝ със случая „Скрипал“ е изпълнение на служебна поръчка от страна на българските журналисти, коментира за БНР политическият анализатор Валентин Вацев. „Издигам глас в защита на душевното състояние на г-н Цветанов. Откакто се върна от молитвената си закуска, започна да ме изненадва и да ме безпокои. Откакто този православен християнин беше на съслужение с евангелисти и баптисти, е в една постмодерна фаза на изказа с ключови думи – „Новичок“, агенти, ГРУ и т.н.“, иронизира Вацев.

 

 

 

 

Медиите са продължение на живота и ако животът е пошъл и дребнав, медиите не могат да бъдат искрящи от творческо вдъхновение. Чувствам се като член на амазонско племе, което живее изолирано от големия свят. Така анализаторът Валентин Вацев коментира политическите скандали у нас в интервю за предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ на БНР.

 

 

 

 

 

„България е заден двор на световната култура и е нормално първо да научаваме последните „открития“ на хранениците на „Америка за България“, допълни Вацев. Според него историята с отравянето на бизнесмена Гебрев и свързването ѝ със случая „Скрипал“ е изпълнение на служебна поръчка от страна на българските журналисти.

 

 

 

 

 

 

„Издигам глас в защита на душевното състояние на г-н Цветанов. Откакто се върна от молитвената си закуска, започна да ме изненадва и да ме безпокои. Откакто този православен християнин беше на съслужение с евангелисти и баптисти, е в една постмодерна фаза на изказа с ключови думи – „Новичок“, агенти, ГРУ и т.н.

 

 

 

 

Ако се опитаме да направим анализ по ключови думи, той е убеден, че ние не бива да влизаме в историята с „Турски поток“. Още не е казал защо, но аз ще допусна, че остава физическа, интелектуална и културна пустош от двете страни на тръбата. Този хъб вероятно е място, на 40 километра от което не бива да минават хора, защото сигурно ще тече газ „Новичок“.

 

 

 

 

 

Интересно все пак каква е позицията на Бойко Борисов. Той отново е в трудна ситуация, защото е поел ангажимент. Мисля, че той би искал нещата да се успокоят и да го оставят на мира. Боя се, че той за трети път може да поиска градска отпуска, както първите два пъти. Изведнъж неговата дясна ръка отвори битка срещу дамаджаните с „Новичок“ и путинските попълзновения“, добави анализаторът.

 

 

 

 

 

Вацев прогнозира, че „историята с Венецуела ще завърши не много успешно. В такива случаи държавният секретар Помпейо трябва много да се старае, за да не го стигне съдбата на изгорелия бушон. Има проблем и със „Северен поток“ след договорката между Франция и Германия“.

 

 

 

 

 

 

Относно мястото на България той отбеляза, че „ние винаги бягаме преди локомотива на историята, размахвайки долните си гащи над главата си. Искаме да изпълним волята на Вашингтон преди да е формулирана, както преди това ставаше с Москва. Новото поколение български политици не е чуждо на старото поколение“.

 

 

 

 

 

 

Според Вацев „българският елит е шарен, в него има най-различни нагласи. Проблемът е, че гнилата част е най-отгоре. Но промяната на етажите е трудна и скъпа задача.

 

 

 

 

 

 

Идеята за ренесанс на европейския суверенитет витае. Очаквам тя да победи на евроизборите. Тя повече няма да бъде подценявана и маргинализирана. Не се осъществи мечтата за Съединени европейски щати“.

 

 

 

 

 

Вацев смята, че главният антиглобалист е Тръмп. Той помни какво е велика индустриална държава – САЩ бяха такава преди глобализацията. „След него бих сложил и Путин, който не е съгласен Русия да бъде беден роднина в глобализиран свят.

 

Очаквам евроизборите със затаен дъх, очаквам края на високата вълна, на еврофедерализма, на липсата на усет за суверенитет. Хората от този тип са много, време е да чуем техния глас“, каза още Валентин Вацев.

 

 

Източник: БНР, Гласове

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024