Политика

Винаги сме показвали, че държим сметка за мнението на хората… нищо, че се съгласихме с ДПС „в името на стабилността“

Винаги сме показвали, че държим сметка за мнението на хората… нищо, че се съгласихме с ДПС „в името на стабилността“

 

 

cvetan-cvetanov3

 

 

 

ПП ГЕРБ нееднократно е показвала досега, че държи сметка за мнението на хората и че е чувствителна към реакциите на обществото по повод на законодателната дейност в парламента. След обстоен анализ, който извършихме заедно с премиера Борисов и членовете на Изпълнителната комисия, смятаме за наложително да преразгледаме промените в Изборния кодекс.

 

 

 

 

 

 

Това написа председателят на ПГ на ГЕРб и заместник-председател на партията Цветан Цветанов във Фейсбук. Днес той е в Прищина, където участва в регионална Приятелска закуска с домакин премиера на Косово Рамуш Харадинай.

 

 

 

 

При това ще го направим независимо от това дали Президентът ще наложи вето или не. Парламентарната група на ГЕРБ ще предприеме всички необходими действия за ревизиране на приетите промени. Защото за нас е по-важно да гарантираме спокойствието на хората, както и да им покажем, че спазването на техните права е най-важно за нас, подчертава Цветанов.

 

 

 

 

Винаги сме се водили от разбирането, че изборните правила не са въпрос на създаване на предимство за една или друга партия, а следва да са здрава основа за осигуряване на честни и прозрачни избори, завършва председателят на ПГ на ГЕРБ.

 

 

 

 

 

Промените в Изборния кодекс, предизвикали истинска политическа буря, бяха одобрени на среднощно заседание в четвъртък.

В събота в предаване на нова телевизия Цветанов призна, че от ГЕРБ са се съгласили с ДПС за преференцията в името на стабилността.

 

 

 

 

 

 

„Държим да остане преференцията, но трябва да бъде постигнат консенсус в политическия живот. Това беше желанието и на НФСБ, които също искат преференциите да не участват в решаването и пренареждането на листите”, заяви в събота по Нова телевизия Цветанов.

 

 

 

 

 

 

„Говорих с колегите – и им казах – избираме дали да има предсрочни избори и политически хаос или постигаме политически консенсус. Държавата е над всичко“, обясни тогава Цветанов.

 

 

Епицентър

 

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024