Коментари

ГЕРБ атакуват президента с лъжи. Защо не се обърнаха към Борисов, когато осъдиха Цветанов

ГЕРБ атакуват президента с лъжи. Защо не се обърнаха към Борисов, когато осъдиха Цветанов

Няма никакво „осъждане“ и нас не ни „съдят“. Ние съдим КЗЛД по административен ред. Второ никаква „последна инстанция“ не се е произнесла. Предстои разглеждане на този административен спор пред Върховния административен съд. Не сме злоупотребявали с лични данни. Въпрос към г-жа Атанасова: защо тя не беше толкова „принципна“, когато нейният парламентарен шеф г-н Цветан Цветанов беше наистина осъден и то за за престъпление от първата инстанция на 4 години затвор? Горната инстанция после го оправда, но при осъдителната присъда на първата инстанция г-жа Атанасова не поиска той да бъде отстранен.
Днес, от парламентарната трибуна, по повод на ветото на президента на Републиката по промените в Закона за защита на личните данни, г-жа Десислава Атанасова от ГЕРБ е тиражирала лъжи и неверни твърдения по мой адрес и по адрес на г-н Петър Кичашки. Г-жа Атанасова очевидно е подведена, защото не мога да допусна, че юрист може да говори подобни неща. Тя безкритично тиражира лъжите на няколко сайта, срещу които от утре започваме съдебни дела.
Няма никакво „осъждане“ и нас не ни „съдят“. Ние съдим КЗЛД по административен ред. Второ никаква „последна инстанция“ не се е произнесла. Предстои разглеждане на този административен спор пред Върховния административен съд. Сиреч не са компютри, ами са компоти. И не са ни ги пращали, а сме ги върнали.
Друга лъжа, тиражирана от медиите на подсъдимите за гигантски данъчни измами и пране на пари олигарси, е и че било имало „стотици жалби“, а според част от тези сайтове „десетки“, срещу инициативен комитет, в който аз участвах в референдума през 2016 г.
Каква е истината? Преди три години по повод на референдума срещу партийните субсидии, една гражданска среда се регистрирахме като инициативен комитет за информационната кампания за националния референдум. В хода на събирането на подписката, се оказа, че наши недоброжелатели, които бяха против референдума, са ни устроили провокация – няколко души са се вписали в подписката чужди данни, за да дискредитират инициативата ни.
Знаем от къде идва провокацията. Изцяло политическа. На това основание в КЗЛД тогава постъпиха няколко жалби. Само няколко от общо 4058 граждани, които ни подкрепиха. Две от тях КЗЛД отхвърли, а за другите четири, без да ни уведомява, без да спазва закона, ни наложи административни глоби. Ако имахме каквато и да е вина, щяхме да платим тези глоби и отдавна този случай щеше да е приключен. Но ние нямаме и не сме извършили никакво нарушение.
Затова потърсихме правата си по съдебен път. Ние съдим КЗЛД, никой не ни съди нас. Мина първа инстанция, а вчера внесохме жалба през Върховния административен съд. Става дума за административна глоба, чиято законност оспорваме и която не е в сила и ще падне в крайна сметка в съда, защото е поставеновена под натиск и в пълно нарушение на закона и на конституционното право на защита. Такива административни глоби нямат нищо общо с „осъждане“. Когато КАТ ви налага глоба за превишена скорост, това „осъждане“ лие“? Ние си търсим правата срещу един административен произвол.
Сегашните атаки срещу нас са част атаките на управляващите към президента. Следва да се уточни, че аз не съм „съветник“ на президента, не съм на щат, не съм на държавна заплата. Членовете на правния съвет са на обществени начала и предоставят правни становища от време на време и по отделни теми, когато има нужда от това.
Накрая, имам въпрос към г-жа Атанасова: защо тя не беше толкова „принципна“, когато нейният парламентарен шеф г-н Цветан Цветанов беше наистина осъден и то за за престъпление от първата инстанция на 4 години затвор? Горната инстанция после го оправда, но при осъдителната присъда на първата инстанция г-жа Атанасова не поиска той да бъде отстранен.
А в случая с административната глоба, която обжалвам, става дума за обикновен администативен спор, а не за наказателно дело, какъвто беше случаят с г-н Цветанов. Ясно е, че става дума за политическа атака срещу мен и мои съмишленици, която е опит да ми затворят устата като критик на управлението. Няма да стане! Ще продължа да критикувам властта, която и да е тя, щом върши безобразия, както и ще признавам положителното, когато има такова. Това е принципният подход. Останалото е политическа партизанщина.
Борислав Цеков, фейсбук

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024