Политика

Горанов: Ако се окаже, че живея незаконно в апартамента си, напускам политиката

Горанов: Ако се окаже, че живея незаконно в апартамента си, напускам политиката

 

goranov

 

 

 

Ако се окаже, че живея незаконно в сегашния си апартамент, ще напусна политиката.

Това заяви в предаването „Тази сутрин” финансовият министър Владислав Горанов по повод разследването дали не нарушава законите, живеейки в апартамента на кръстника си.

 

 

 

 

 

Няма нужда сега да напускам апартамента, допълни той.

Горанов коментира и промененото решение на ГЕРБ за преференциалния вот: „Обратът за Изборния кодекс и връщането на досегашния праг на преференцията е свързана с усещането на ГЕРБ, че са се отдалечили от хората“.

 

 

 

 

„ГЕРБ с цялата щета от това да си сменим позицията със сложна парламентарна технология от единия до другия ден, оценяваме, че по-правилно e преференциите да останат непроменени във вида, в който са действали”, коментира той.

 

 

 

 

 

По думите му е търсен максимален баланс в парламента между исканията на отделните партии. „Ние нямаме никаква причина да сме против преференциалния вот, тъй като според нашите оценки той до голяма степен ни помага и активира в индивидуалното състезание между участниците в листите допълнителен вот”, посочи министърът.

 

 

 

 

„Ако промените в кодекса бяха останали във вида, в който се гласуваха в четвъртък, на някои млади народни представители бащите им трябваше много повече да се бръкнат, за да ги направят отново такива”, посочи финансовият министър. „Това означава, че при ниска тежест на преференцията, когато лесно можеш да промениш листата, можеш с всички сили и способи да въздействаш на листата и да я преподредиш”, поясни той.

 

 

 

 

 

Горанов не пожела да влезе в конкретика за това, кой родител се е „бръкнал”, но по думите му лесно може да се направи статистика за народни представители, които са влезли с преференция. „След това лесно ще стигнете до изводите, към които аз ви наведох”, отбеляза той.

 

 

 

 

 

Имаме проблеми не толкова с дисциплината, колкото с възможността да поддържаме постоянно кворума в пленарната зала, призна Горанов. Проблем ще бъде обсъден днес на коалиционния съвет между партиите, които подкрепят правителството, допълни той.

 

 

 

 

 

Горанов изтъкна, че сегашното правителство е избрано с гласовете на Обединените патриоти и ГЕРБ и нямат абсолютно никаква технологична или аритметична нужда да използват по-голямо представителство в парламента от това, което имат в момента.

 

 

 

Източник: Фрог нюз

Политика

More in Политика

ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024
php62c1e4_559x345

Маркет линкс: 46% са разочаровани от политическата ситуация, оценяват с 2,8 кабинета “Денков“

април 12, 2024