Политика

Гърневски към БСП: Вие сте една глутница ренегати, която нагло посяга към властта

Гърневски към БСП: Вие сте една глутница ренегати, която нагло посяга към властта

 

гърневски768x432

 

 

 

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски изригна с люти обвинения срещу лидера на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на партията по време на парламентарния контрол в НС.

 

 

 

Той започна с припомняне на „престъпленията, извършени от комунистическия режим“, продължи със скандала, предизвикан от Елена Йончева и завърши с остри критики срещу Нинова, пише Новини БГ.

 

 

 

„Днес на 1 февруари отбелязваме една от най-жестоките и най-черните страници от историята на България. На таи дата преди 74 години е извършено най-масовото произнасяне на незаконни смъртни присъди в страната. Червената коса е покусила живота на над 100 хил. човека“, каза Гърневски.

 

 

 

 

„Осъдените са разстреляни и заровени в общи ями на Централните софийски гробища. България е превърната в соцлагер“, допълни депутатът.

Той припомни, че през 2011 г. правителството на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов е обявил 1 февруари за ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.

 

 

 

 

„Тази глутница ренегати с мръсните си пръсти посягат нагло и самоуверено посягат към властта. Зад тях е цялото творение на генерал Решетников, стои и президентът Румен Радев. От уважение към гражданите ще припомним какво сте вие, г-жо Нинова. Похватът на вашата партия да боравите с ченгеджийски номера и измислени скандали, не е нещо ново. Хората още помнят лъжите ви за пропускането и настаняването на хиляди бежанци“, заяви Гърневски. Той посочи, че Нинова е единственият партиен лидер, уволняван заради корупция.

 

 

 

 

По думите му тя е единственият лидер на партия, който си е позволил да звъни над 200 пъти на български следовател. Той попита лидерът на БСП дали ще има доблестта да каже истината по тези въпроси. Според него тя доказано не обича истината.

 

 

 

 

„Днешната декларация не е посветена на лъжите, а на истините, г-жо Нинова. Затова нека оставим настрани опита да изфабрикувате ало-измами. Вие на крехката 28-годишна възраст приватизирахте цяло държавно предприятие“, продължи той. „След 1989 г. историята ни е до болка позната. Фалит на държавата, демагогското пребоядисване от комунисти в социалисти и разграбването на всичко онова, което по техния режим е построил угнетения български народ“, каза Гърневски.

 

 

 

 

 

„Вие сте единственият лидер на партия в тази зала, уволняван заради съмнения за корупция, което е може би реваншизмът ви спрямо уволнилия ви г-н Станишев“, продължи бившият кмет на Пловдив.

 

 

 

 

 

Гърневски припомни и телефонните позвънявания на Корнелия Нинова към следователката Шарланджиева за Красимир Фронтиера. „Спомняте ли си ген. Решетников, г-жо Нинова? Притискате съпартийците си за участие в ало-измамите. Втората политическа сила у нас се връща към най-гнусната част и всичко това заради пустата ви жажда за власт. Хората се умориха от лъжите ви и дано и вие се уморите някой ден“, завърши Спас Гърневски.

 

Новини БГ

Политика

More in Политика

итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024