Политика

Десислава Атанасова: Нинова си търси алиби за поредната загуба на изборите, мандатът на ЦИК изтича, но…

Десислава Атанасова: Нинова си търси алиби за поредната загуба на изборите, мандатът на ЦИК изтича, но…

 

атанасоваbig_28_56e4

 

 

 

Депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова смята, че от БСП си търсят отсега алиби за предстояща, според нея, загуба на евроизборите. Думите й бяха по повод поисканата от страна на левицата смяна на Централната избирателна комисия.

 

 

 

 

 

Атанасова гостува в студиото на БТВ, а водещият Антон Хекимян уточни, че са искали да се получи дискусия, но от опозиционната партия са отказали да изпратят свой представител в студиото, тъй като „в една дискусия не могат да се чуят техните аргументи „за“ или „против“ конкретни промени в законодателството“.

 

 

 

 

 

„Това за нова ЦИК звучи много несериозно. Фактът че представител на БСП не присъства тук, показва, че не искат да водим един конструктивен диалог. Основно такъв дебат е необходим за българските граждани. Защото ще останат с прогрешни впечатления.

 

 

 

 

 

Мандатът на ЦИК изтича. Тя е орган, създаден с изборен кодекс, и има петгодишен мандат. Според мен, промяната на състава на ЦИК, както твърди Нинова, няма да доведе до промяна в изборните резултати. Даже напротив. Тази ЦИК е избрана в мандата на БСП. Тоест БСП доминира в ЦИК и всички обвинения, че ГЕРБ търси начин за служебна победа са абсолютно некоректни. Не може тези обвинения да бъдат хвърляни в пространството“, каза тя.

 

 

 

 

„БСП преди всеки вид избори твърди, че ще има изборни манипулации. Само за президентските не го направи. Оттук идва въпроса дали това може да се тълкува като вече предизвестена загуба за левицата и да търсят друг виновник. От 2014 г. са се провеждали изборите при този орган. Има достатъчно много работа във връзка с провеждането на едни избори, за да се сменя сега комисията“, коментира още Атанасова.

 

 

 

 

 

 

„Сега има два изборни протокола, идентични са. Два са, защото ако в единия се допусне грешка, да може да се заличи и унищожи и да се попълнят данните в другия. Според мен в БСП се търси алиби за загуба. Явно след изборите на г-жа Нинова ще й се наложи да обяснява защо са загубили за пореден път. Това й е необходимото алиби на г-жа Нинова“, завърши депутатката от ГЕРБ.

 

 

Петел

Политика

More in Политика

итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024