СВЯТ

Една легенда се завръща! Унгария смая света с новия „Икарус“ – вътре е нещо невероятно… СНИМКИ

Една легенда се завръща! Унгария смая света с новия „Икарус“ – вътре е нещо невероятно… СНИМКИ

 

 

1549469297_4

 

 

В унгарския град Секешфехервар бяха представени нови електрически автобуси CityPioneer 2019, които всъщност са нова версия на легендарните Икаруси. Те са разработени съвместното унгарско-китайското предприятие Electrobus Europe Zrt. 

 

 

 

Компанията е създадена от предприятието-наследник на известния завод Икарус и китайската държавна компания CRRC Urban Traffic. 12-метровият автобус с нисък под и три врата с индекс IC 1211 U е създаден на базата на китайския модел CRRC Electric, а от унгарците са интериора и електрическото оборудване.

 

 

 

 

 

Електрическият двигател е вносен с максимална мощност 240 kW с литиево-йонна батерия с капацитет 313 kW / h. Той позволява, в зависимост от метеорологичните условия и терена, изминаването на 200-260 км с едно зареждане.

 

 

 

 

 

 

Автобусът има ергономична кабина, отделена от купето, с отлична видимост и усъвършенствани системи за сигурност. По-специално, системата на кръговия обзор, предупреждава за сблъсък и излизане на полосата за движение. Благодарение на електронно контролирана платформа с въздушно окачване е удобно влизането в автобуса с бебешки и инвалидни колички.

 

 

 

 

„Този прототип е резултат от повече от едногодишна работа, в която успяхме да съчетаем високо ниво на компетентност в областта на електрическите централи CRRC и опита на Икарус в производството на автобуси“, заяви собственикът на унгарската компания Габор Селес на представянето на автомобила.

 

 

 

 

 

 

 

CityPioneer ще започне серийното производство в Секешфехервар след оценка на прототипа в средата на 2019 година. В бъдеще съвместното предприятие възнамерява да разшири гамата от модели с микробуси и новата версия на известния „акордеон“. Те също така ще бъдат оборудвани с електрически двигатели.

 

 

 

 

 

За близо 40-те години вярна служба по булевардите и улиците на София и други големи наши градове, автобусите „Икарус“ се превърнаха в символ на градския ни транспорт.

 

 

 

 

Последните модели от тези автобуси бяха изведени от редовна експлоатация в София при доставката на новите „MAN Lion’s City“ през 2014 г./auto.blitz.bg

СВЯТ

More in СВЯТ

Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024