ОБЩЕСТВО

Заплашват журналист със смърт заради скандални разкрития

Заплашват журналист със смърт заради скандални разкрития

 

hristo

 

Журналистът Христо Гешов е получил заплахи след излъчен репортаж във врачанското издание “Зов нюз”. Гешов е работил върху разследване за незаконна ВиК инсталация в курортния комплекс “Чифлика” край Троян. “Започнаха с анонимни обаждания. Директно ми се казваше, че “тези глупости трябва да изчезнат от публичното пространство”. Започна псуване и заплахи как ще бъда разчекнат”, разказа Гешов пред Свободна Европа.

 

 

 

Според излъчения репортаж фирма на бивш общински съветник, приближен до кмета на община Троян Донка Михайлова, задължава местния бизнес в село Чифлик да подписва договори за наем на тръби. “В курортен комплекс “Чифлика” няма общинска ВиК инсталация, а такава, чиято собственост не е ясна.

 

 

 

Защо общината не е изградила ВиК инсталация, така че парите, които плащат хората, да отиват в общината, а не в джоба на частен инвеститор, пита журналистът. Малко след излизането на материала в няколко интернет сайта се появили публикации срещу “Зов нюз”, според чиито твърдения изданието публикува фалшиви новини.

 

 

 

 

 

 

Още при заснемането на репортажа екипът бил предупреден, че “ще си има проблеми”, каза пред Свободна Европа главният редактор на “Зов нюз” Мария Димитрова. “Твърдеше се, че някой ни плаща да публикуваме такива разследвания”. “Ако не сваля до половин час предаването си и не спра да ровя по темата, червата ми ще бъдат влачени по троянските улици”. Христо Гешов е получил съобщения с подобни заплахи във Фейсбук.

 

 

 

 

В момента екипът на предаването подготвя жалба до полицията и планира да сезира прокуратурата, за да я запознае със своето разследване. Кметът на Троян Донка Михайлова, както и Светослав Дочков, за когото се твърди, че събира таксите за ползването на тръбите в село Чифлик, не бяха открити за коментар.

 

 

segabg.com

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
милошев

Наш професор: Учените разработват метод за създаване на бебе от два мъжки индивида

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024