Коментари

Има начин да се оправим и не е нужно да откриваме топлата вода…

Има начин да се оправим и не е нужно да откриваме топлата вода…

 

parliament

 

 

 

Да, има начин да се оправим и то е от прост, по-прост. И не е нещо ново и непознато, а добре оплюто, низвергнато и позабравено старо.

Не е нужно да измисляме нови закони, да измисляме нови данъци, да откриваме топлата вода.

 

 

 

Да вземем предвид Народното събрание. Може да не пипаме броя на народните представители. Само, че те да не са постоянно в Народното събрание, да не получават възнаграждение, че са народни представители. Ще получават законопроектите в електронен вид, ще си ги обсъждат онлайн и само веднъж в месеца за 2-3 дни ще се събират, за да ги гласуват, за което ще получават командировъчни. Така ще се спестят стотици милиони от заплати на депутати, на техни сътрудници, от представителни пари, от разходи за огромен автопарк. Нали все пак са народни представители, избрани да са на ползу роду.

 

 

 

Да продължим с централната администрация, сиреч Министерски съвет. В момента виждаме, че тази структура е абсолютно неработеща. Единствено се роят агенции и агенцийки и става от лошо по-лошо. Изходът е тотално преструктуриране. Закриване на всички държавни агенции и прехвърляне на функциите им както преди в министерствата. Едно време нямаше НАП, нямаше БАБХ, нямаше АПИ, нямаше ред още други знайни и незнайни ракови образования. Имаше си министерства и работата си вървеше перфектно.

 

 

 

 

По отношение на местната администрация. Общинските съветници да не получават възнаграждения. Все пак те са избрани да работят на ползу роду, а не в своя полза.

 

 

 

 

 

По отношение на здравеопазването. Ликвидация на Здравната каса. Премахване порочната практика лечебните заведения да са търговски дружества. Строг контрол върху цените на лекарствата и консумативите.

 

 

 

По отношение на образованието. Ликвидиране на идиотски малоумната практика „парите следват ученика“. Не може държавата да е построила училище под носа ти, да е осигурила добри учители, а ти да си мъкнеш детето на другия край на града, защото някое училище е нарочено за елитно с добра реклама. Трябва всички училища да са елитни. Премахване практиката на многото учебници от различни издателства по един и същ предмет. Идиотска е.

 

 

 

 

По отношение на опазването на обществения ред – законът да важи за всички еднакво. Да бъде принуден българина да спазва законите и правилниците. Съжаляваме, но да минаваш на червено, да караш с превишена скорост и след това да ревеш, че няма ред и закон, си е наглост.

 

 

 

 

По отношение на социалното подпомагане. Социални помощи да се полагат само ако лицето е работило и за определен период от време.

 

 

 

 

 

 

По отношение на съдебната власт и циганското малцинство… те са предмет на отделна тема.

Както виждате това са все неща, които са доказали, че работят и не са нищо ново.

 

 

 

 

Димитър Петров

 

bg-voice.info

 

Коментари

More in Коментари

hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024
КЕВО

ЗЛОВЕЩО ПОСЛУШАНИЕ

март 30, 2024