Политика

Йончева разкова властта, като размаха документи в ефира: Има фалшифициране, това е корупция и прокуратурата ще го докаже

Йончева разкова властта, като размаха документи в ефира: Има фалшифициране, това е корупция и прокуратурата ще го докаже

ЕЛЕНАbig_12

 

 

 

 

Елена Йончева обвини в ефира министър Банов във фалшифициране на документи за строежа на Ларгото и ги показа в ефира. Тя разкри, че в понеделник ще внесе всички документи в Прокуратурата по сигнала за корупция за обекта.

Ето какво заяви Елена Йончева в „Тази сутрин” по БТВ:

 

 

 

 

„Има фалшифициране на документи от 2015 година, като в Агенцията за държавна финансова инспекция са поръчани и дописани още 3 акта, към първите два. Първият от тези три е за 12 дни, вторият – за 13, а третият – за 6. Тази корупция Прокуратурата ще я докаже.

 

 

 

 

 

 

Тези актове са подправени, за да се потвърдят думите на Банов, че покриват 33 дни, след като са липсвали в Агенцията за периода 19. 05.2015 – 3.06. 2015.

Ние ще внесем Прокуратурата сигнала за подпряване на тези документи от 2015 година и че още тогава не са взети 700 000 лева от държавата.

 

 

 

От Министерството на културата говорят за друго закъснение и съвсем различно нещо – че съдят фирмата изпълнител през 2016 година след  изтичане на анекса на договора. Тези документални нередности обаче са открити два месеца след предаване на Ларгото от Агенцията за държавна финансова инспекция и чак след това Министерството на културата завежда дело, което е длъжно да направи.”

 

 

 

Йончева обяви още,  че в държавата ни има 11 милиарда корупция и изрази лично мнение, че Сергей Станишев трябва да е водач на листата на БСП за изборите.

 

 

Ето какво заяви Йончева:

 

 

 

„Не са водени разговори с мен да съм водач на листата на БСП за евроизборите. Моята амбиция е да завърша до край битката за корупцията, тъй като това ще ми отнеме години, а искам да има резултат в битката с този октопод, който е завладял България. Прочетох ви данни, че държавата ни е ограбена с 11 милиарда евро, и тези пари ще възстановят икономиката ни и тя ще заработи. Най-ниската заплата у нас сега е два пъти по-малка от Румъния и Хърватия.

 

 

 

 

Моето лично мнение, е че Сергей Станишев трябва да е водач на листата на БСП за евроизборите, но това не зависи от мен. С него се чуваме няколко пъти в годината и си говорим основно за децата.”

 

Петел, Канал 3

 

 

 

 

 

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024