Коментари

Коритаров: България е потопена в дълбок срам заради мадуризирания Румен Радев

Коритаров: България е потопена в дълбок срам заради мадуризирания Румен Радев

 

G_koritarov

 

 

„От вчера България е потопена в дълбок срам заради Румен Радев“. Това заяви в предаването си „Свободна зона“ по ТВ Европа Георги Коритаров по повод позицията на президента за конфликта във Венецуела.

 

 

 

„Ключови западни страни от Европа и Латинска Америка, както и САЩ  подкрепиха самопровъзгласилия се за президент на Венецуела Хуан Гуайдо.

 

 

 

 

Американският държавен секретар Марк Помпейо призова всяка държава да направи избор – дали е за  демокрацията във Венецуела, или иска тиранинът Николас Мадуро да продължи да управлява. Румен Радев беше избран за кандидат-президент според руски анализи. Той отговаряше на профила, който те показаха.

 

 

 

 

Притеснително е обаче, че вече като държавен глава той се държи късогледо. Мадуризираният Румен Радев критикува Европейския съюз, в който България е страна-членка. ЕС е създаден на принципа на единна политика на външни отношения“, коментира журналистът.

 

 

 

 

„Според конституцията на България, правителството е институцията, която ръководи външната и вътрешната политика на страната, а президентът трябва дава нейния израз. С позицията си за Венецуела, той дава антиконституционна заявка и елементарен ултиматум към ЕС, който има негативен ефект за държавата ни.

 

 

 

 

Румен Радев представи ЕС като дестабилизиращ фактор, който носи страдания на Латинска Америка и на венецуелския народ, тръгвайки на остра конфронтация и подкрепяйки мадурщината“, каза още Коритаров.

 

КОМЕНТАР НА ЛЮБО КОЛЬОВСКИ В МРЕЖАТА:

 

„От вчера България е потопена в дълбок срам заради Румен Радев“. Това заяви в предаването си „Свободна зона“ по ТВ Европа Георги Коритаров по повод позицията на президента за конфликта във Венецуела.“, чета в разни сайтове.

 

 

А по-нататък „журналистът“ с агентурно минало прави каламбури с името на венецуелския президент и заявява, че Радев се бил „мадуризирал“.

 

 

Този твърде елементарен похват, каламбуренето, е присъщ на първокурсниците от журналистическия факултет и не прилича на Коритаров, който се изживява като титан в журнализма да използва такива първични и дори първобитни словесни номера.

 

 

 

Но от друга страна, с оглед на телевизията, в чийто ефир се изявява Коритаров, такова тромаво и нескопосано говорене е съвсем нормално и вероятно отговаря 1:1 на идеологическите и политическите постулати, върху които се базира журналистическия труд на работещите в „Европа тв“, сполучливо наричана от някои „Харизанов тв“.

 

 

 

Разбира се, на фона на всеобщата разруха и падение на родната журналистика, каламбуренето на Коритаров няма особено значение, но е поредният горчив нюанс в родния ефир.

 

ТВ Европа, фейсбук

 

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024