СВЯТ

Мадуро отсече: Никой агресор няма да влезе във Венецуела, военните заплахи на Тръмп са лудост

Мадуро отсече: Никой агресор няма да влезе във Венецуела, военните заплахи на Тръмп са лудост

 

epa07342982 A handout photo made available by the Miraflores Press Office shows Venezuelan President Nicolas Maduro (C) gesturing during an act of government with the military in Maracay, Venezuela, 04 February 2019. Maduro said that the decision of the head of the Government of Spain, Pedro Sanchez, to recognize the leader of the Parliament of the Caribbean country, Juan Guaido, as president in charge of Venezuela is 'disastrous'.  EPA/PRESS MIRAFLORES HANDOUT HANDOUT/EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

 

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обеща, че военните ще направят всичко възможно, за да предотвратят евентуална чуждестранна инвазия в страната.

 

 

 

 

Никой, включително войниците на агресора, няма да влезе във Венецуела, уверявам ви. Не разполагаме ли с въоръжените сили, способни да защитят страната?“, запита Мадуро по време на обръщение, излъчено в неговия профил в „Туитър“.

 

 

 

Групата "Лима" призова за натиск върху Мадуро

Групата „Лима“ призова за натиск върху Мадуро

Гуайдо направи видео обръщение

Безумно е да смяташ, че можеш да изпратиш войски в тази земя, която ще се защитава“, подчерта Мадуро, определяйки коментарите на американския президент Доналд Тръмп като „незаконни и престъпни“.

 

 

 

 

Той обвини „десни заговорници“ във Венецуела във възхваляване на Тръмп и че го молят за военна инвазия в собствената им родина. Мадуро изтъкна, че „петролът и природните ресурси на нашата любима Родина“ са причината Тръмп да се опита „да обяви война на Венецуела“.

 

 

 

 

 

Той добавя, че от утре Венецуела ще започне да събира подписи срещу американската военна намеса в страната.

 

 

 

 

 

„Има такива, които заплашват Венецуела с намеса (…). От сряда ние стартираме голямо национално действие за събиране на подписи в цялата страна, които след това ще бъдат представени в Белия дом, за да се отхвърлят тези (свързани с намесата) заплахи“, посочи Мадуро.

 

 

 

 

 

Президентът на Венецуела увери, че няма да предаде страната си, като се поддаде на желанието на Вашингтон за смяна на режима в Каракас, изтъквайки, че няма да допусне историята да го помни като предател.

 

 

 

 

 

„Не ме интересува как ще вляза в историята, няма да бъда предател, слабак, като човек, който е обърнал гръб на историческите си ангажименти към своя народ“, каза той в интервю за испаноезичната руска държавна телевизия RT.

 

 

 

 

По-рано Мадуро отговори на коментарите на Тръмп, че американска военна намеса във Венецуела остава „вариант“, подчертавайки, че „говоренето за война през 21 век е лудост„.

 

 

 

Мадуро предупреди Тръмп да не се намесва военно във Венецуела

Мадуро предупреди Тръмп да не се намесва военно във Венецуела

Скастри и Европейския съюз

Вчера Мадуро предупреди против опитите да бъде отслабена Венецуела и подклаждането на гражданска война в латиноамериканската страна. Той също така предупреди, че Тръмп ще се изправи пред сериозни последици, ако американският президент провежда онова, което Мадуро описа като „мръсен“ империалистически заговор да бъде свален от власт.

 

 

Нюз БГ

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024