ОБЩЕСТВО

Майката на Банев в ефира: Пенсията ми е 340 лева. Децата на сина ми страдат във Франция, чудим се как да ги гледаме

Майката на Банев в ефира: Пенсията ми е 340 лева. Децата на сина ми страдат във Франция, чудим се как да ги гледаме

 

big_12

 

 

В гостуването си в „Тази сутрин” по БТВ майката на Николай Банев говори по още три теми – богата фамилия ли са, какво се случва с децата на сина й и как се е стигнало до катастрофата с нея на пътя.

Ето какво каза Мария Банева:

„Не сме богата фамилия, дори се чудим как да гледаме децата на Николай във Франция. Моята пенсия е 340 лева, но ние сме живеели заедно с Николай, естествено, помагал ми е, това е нормално все пак.

 

 

 

Децата на сина ми са в английски колеж до Ница. Страдат, изпращат писма, рисунки, пишат неща, които са прекрасни, за майка си и баща си. Те знаят какво се случва с Николай и Евгения.

 

 

 

За катастрофата с мен? Пътувахме със сестра ми за родния Харманли. Спряхме на един Стоп и след като завихме, след 100 метра една кола с висока скорост зад нас леко ни закачи и се блъсна в ограда. Нищо фрапиращо.”

 

 

 

 

Мария Банева призна още какво е казала на Николай Банев, когато се видели в съда вчера: „Вчера се видяхме в съда. Целунах Николай и му казах:“Бъди силен, всички трябва да сме силни“. Аз не съм видяла все още нито един документ или доказателство, което да подкрепя тезата на прокуратурата. Техните обвинения не се базират на никакви доказателства.“

 

 

За телефона в килията:

 

 

„Не знам има ли такава история, може да е подхвърлен. Аз дори сокове не му нося. Относно това, че искал да води по телефона хибридна война с Русия, това не е вярно. Истината е, че Николай и Евгения имат много приятели руснаци, които са идвали на фестивали в „Русалка”, но чак хибридна война…”

 

 

 

Защо фалира „Полимери”

 

 

„Имаше сериозни обективни причини. Нямаше суровини, ЛукОйл спря да подава химикали, НЕК имаше да дава на Николай 50 милиона. Но не искам да говоря конкретно, тъй като не съм страна.”

 

 

 

Ще става ли Евгения Банева депутат

„Зависи изцяло от нея. Тя е възпитана и образована, знае няколко езика. Арестът не е причина за нейната кандидатура. Зад нея вече стои инициативен комитет от видни общественици – художници, бизнесмени.”

 

 

Нова тв, Петел

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024