Коментари

Мюнхен, Мюнхен, колко ме уважават!

Мюнхен, Мюнхен, колко ме уважават!

 

 

02-18-2019web_0

карикатура: Хр. Комарницки

 

Нова порция мъдрост, равностойна на кюлче злато, поднесе на народа Бойко Борисов при разговор с български журналисти в Мюнхен, където има конференция по сигурността. В Мюнхен между другото си говорят колко е важно Черно море да се напълни с военни съдове, а ние като пацифисти много добре си спомняме, че Бойко Борисов нееднократно е заявявал какво иска да вижда в Черно море: яхти и пляс-пляс-педалите, водно колело!

 

 

 

По тоя въпрос винаги сме подкрепяли премиера, но сега в Мюнхен не го чухме да подкрепи водните колелета и мирния плясък! Сега говори за това, че „трябва да сме единни и консолидирани“ (с НАТО), но трябва и „да има диалог“ (с Русия, Китай).

 

 

Друго важно от Мюнхен е, че наградиха Заев и Ципрас, че така мирно си решават проблемите, а конкретно Заев направи голям жест към истинския Обединител на Балканите: „Искам да обявя, че споделям тази награда с моя добър приятел, премиера на България Бойко Борисов“, промълви Зоран.

 

 

В името на народа „После“ извади малко мъдрост от устата на премиера и от казана дума я претвори в писано слово.

***

Първият въпрос към премиера е какво са си говорили с американския президент Майк Пенс.

 

Бойко Борисов, България: Ами първо да благодари и да каже, че България е един изключителен партньор. Говорихме си много за международните учения, които провеждаме на Ново село, на Черно море, на Граф Игнатиево. Говорихме си много за това, което подкрепихме правителството – ъм, а, новоизбрания президент на Венецуела, ми благодари, ГуайдО. И за региона, това, което направих – за успешното Председателство ме поздрави.

 

Журналистка: А за F-16 говорихте ли си?

 

ББ: За F-16 единственото, което казахме, което сме говорили, е, че неговият син е летял на F-35, това ми каза. Казах – на тема F-16 ще преговаряме официално, имаме мандат от парламента, така че единственото по тая тема е, че синът му е пилот на F-35. 9 (…)

 

(…) Същото и с моя колега премиера Маркус на Бавария, който е и на сестринската партия шеф. Огромна подкрепа имаме от Бавария, както винаги. Май месец, началото, ще дойде в България, защото Манфред Вебер му е разказал за границата и за всичко, което сме направили. Поиска не само да ни подкрепя, а, буквално цитирам, каза: „Ти и България правите толкова много за нас, за баварците, с охраната на границата, че вие трябва да получите и бонус за това. Да получите допълнителни пари! Между другото, комисарят Димитрис точно ми беше писал (става въпрос за еврокомисаря по миграцията Димитрис Аврамопулос, когото Борисов нарича на малко име) – и му го прочетох какво ми е написал – че мисията в България е минала много добре и тези 80 млн. евро, които поискахме, най-вероятно ще ги получиме, защото каза, че… буквално, имам го на телефона! (…)

 

 

 

Журналист: Г-н премиер, готова ли е Политическа партия ГЕРБ за едно евентуално вето на Изборния кодекс, както президентът заяви?

 

 

 

ББ: Знаете ли, толкова работа имам! Толкова ми е трудно да прокарам държавата през иглени уши, виждате. Виждате отношенията – Америка, Европа, Русия, Китай, какви са – за да си хабя енергията. В края на краищата, виждате – събота е днеска, целият ми ден, цялата ми енергия минава да направя нещо добро за страната и да я представя добре! Тези, които нямат работа, могат да си говорят – тяхна работа!

 

 

 

Журналист: Евентуално вето би ли…

ББ: Благодаря!

Край на брифинга.

 

 

Сега

segabg.com

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024