Русия

Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики, идвал стогодишен путинизъм!

Наредиха Путин редом с Ленин и Петър Велики, идвал стогодишен путинизъм!

путинизъм0000401843-article2

Владислав Сурков, помощник на руския държавен глава, нарече днешна Русия държава от нов тип, за която е определящо президентството на Владимир Путин, пише московският официоз „Росийская газета“.

Централният печат във федерацията резюмира и коментира статия на Сурков, публикувана вчера от „Независимая газета“. Авторът обособява 4 модела в развитието на руската държава – държавата на Иван Трети (смятан за обединител на руските земи, б. р.), държавата на Петър Велики, държавата на Ленин и държавата на Путин, отбелязва „Росийская газета“.

 

 

 

 

Сурков описва историческата роля на „голямата политическа машина на Путин“, която според автора ще определя лицето на Русия за столетие напред. Помощникът на президента смята, че в Русия е формирана ефективна държава, каквато не е имало досега, посочва „РБК“.

 

 

 

 

Вестникът отбелязва, че Сурков редовно публикува материали за съдбините на руската държавност. През януари 2019 г. Сурков и самият Путин бяха включени в класацията „Глобални мислители“ на списание „Форин полиси“. Според това издание помощникът на руския лидер, „усъвършенствал изкуството на пропагандата“, „не само е заздравил властта на Кремъл“, но е съдействал и „за увеличаване на обхвата на руската дезинформация – в страната и в чужбина“, изтъква „РБК“.

 

 

 

 

„Главният идеолог на цяла Русия в оставка Владислав Сурков публикува наукообразен текст, целящ да докаже, че днешното политическо устройство на Русия е най-доброто, измислено от човечеството през всички векове, откакто съществува. Съвсем очаквано задачата не бе изпълнена“, обобщава „Московский комсомолец“, цитиран от БТА.

 

 

 

Идеолог от епохата на Путин, Сурков вижда бъдеще единствено в идеологията на путинизма, констатира „Ведомости“ под заглавие „Сто години путинизъм“.

 

 

 

Конкуренцията между хвалбите по адрес на действащия режим се изостря. Колкото повече наближава 2024 г., когато приключва поредният президентски мандат на Путин, призивите да се запази този режим ще звучат в Русия все по-често и все по-силно, предрича изданието, цитирано от Би Би Си.

 

 

 

Сурков подчертава, че в Русия може да има успех само такъв модел на властта, при който управлява върховен вожд, спечелил доверието на народа.

 

 

 

 

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков нарече статията „лично мнение“ на автора й, но отбеляза, че тя е „съдържателна и дълбока“, пише вестникът.

 

 

Сурков се стреми по-специално да покаже, че наред с президента познава копнежите на народа и претендира за място в най-близкото обкръжение на Путин, заключава политологът Глеб Павловски.

 

 

 

 

Колегата му Андрей Рябов нарича Сурков „бившият сив кардинал на руската политика“. Според аналитика помощникът на Путин намеква със своята статия, че може да реши вътрешнополитическите проблеми на Русия „по-ефективно от сегашните управляващи“. Статията е адресирана на първо място към Путин, смята Рябов.

 

dnes.bg

 

Русия

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024