ОБЩЕСТВО

Наш балетист, живял и работил 28 г. във Венецуела: Няма храна, хората умират, защото лекарите нямат дори спринцовки

Наш балетист, живял и работил 28 г. във Венецуела: Няма храна, хората умират, защото лекарите нямат дори спринцовки

 

big_1f36

 

 

Обадиха ми се от групата на „Венецуелците в България“, за да ме информират за изказванията на Къдринка Къдринова. В това интервю нямаше една вярна дума. Тя твърди, че никой не напускал Венецуела, но това е пълна лъжа.

 

 

 

Милиони напускат страната. Аз преподвам там 28 години, нито един мой ученик не е останал там. Всички избягаха. На всеки ъгъл в Колумбия вече има венецуелци. Всички чуждестранни фирми също напуснаха. Инфлацията е огромна.

 

 

 

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ българският балетист Румен Рашев, живял и работил 28 години във Венецуела, предаде новини.бг.

„Николас Мадуро е незаконен президент. Той не е венецуелец, а колумбиец и това е първата причина, поради която той няма право да заема този пост. Втората е, че последните избори бяха тотално фалшифицирани. Хората там се опитват буквално да оживеят. Няма никаква храна, намя никава медицина, пази се ред по 24 часа за хляб, ориз, брашно, захар, ако въобще има. В магазините не можеш да си купиш нищо свободно. Минималната заплата е 18 000 боливара, а един килограм картофи струва 5 000“, даде пример Рашев.

 

 

 

„Хората живееха много по-хубаво преди Уго Чавес. Животът беше много по-скоен. Сега няма свобода на словото – затварят се вестници, радиа, телевизии. В културата също е много тежко. Закриват се театри, балети, кина, защото държавата няма средства. Корупцията е огромна. Не можете да си представите за каква корупция става въпрос“, твърди балетистът.

 

 

 

 

„Пълна лъжа е, че образованието във Венецуела е безплатно. Не пожелавам на никого да попадне в безплатното образование на Венецуела. В здравеопазването е същата работа. Хората умират, защото лекарите нямат спринцовки. Единствено САЩ си плащат петрола от Венецуела. Чавес и Мадуро подаряват петрола на Куба и другите карибски острови, които после ги подкрепят“, добави той.

 

 

Петел

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024