Политика

Нинова: ГЕРБ се готвят да фалшифицират изборите, искат да ви подменят гласа!

Нинова: ГЕРБ се готвят да фалшифицират изборите, искат да ви подменят гласа!


 

Ако бъдат приети промените в Изборния кодекс, ще сезираме Венецианската комисия и Конституцонния съд. Ще настояваме и за вето. Трябва да се знае, че се готвят фалшифицирани избори. Това заяви от трибуната на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите за промените в Изборния кодекс

 

 

 

 

„Ще разговаряме и с европейските посланици в България, за да се знае как ще се проведат европейски избори. Те трябва да знаят какви избори се готвят – фалшифицирани. Обръщаме се и към омбудсмана, която изрази позиция.

 

 

 

 

Леви, десни, центристи имаме кауза за обединение и тя е да спрем диктатурата на режима „Борисов“ днес и всяка диктатура на която и да е партия утре.

 

 

 

 

 

Този текст, който сега ще обсъждаме е първият от няколко, които касаят машинното гласуване. Припомням, че през 2014 г. беше въведено машинното гласуване в Изборния кодекс.

 

 

 

 

 

С пътна карта през 2019 г., т.е. сега да имаме напълно осигурено такова във всяка изборна секция в България. Вместо това да се случи днес сме свидетели на опит това модерно и съвременно постижение на българското изборно законодателство да бъде редуцирано и отменено. Питаме се защо?

 

 

 

 

 

След като по уверение от председателя на Бюджетна комисия има пари в бюджета за машини, след като има технически възможности за тях, защо пет години ги няма?

 

 

 

 

 

Защото управляващите от ГЕРБ искат да ви подменят гласа. Защото машинното гласуване е гаранция за честен вот, а те не искат такъв. Защото ГЕРБ се готвят да фалшифицират изборите през 2019 г. Какъв е начинът да се постигне това? Един един единствен, като се наруши законът, приет през 2014 г“, каза още Нинова.

 

 

 

 

 

 

„Управляващите се отказаха да изчистят мъртвите души в списъците, като отхвърлилиха предложението на БСП. Намалиха кворума в комисиите, за да може управляващата коалиция, за да може да си взима сама решенията. Няма да има машинно гласуване, за да купят и променят вота. Няма да имате и преференции“, допълни още лидерът на БСП.

 

 

 

Източник: Епицентър. бг

 

Политика

More in Политика

папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024
габи-1

Свърши се! Мария Габриел внесе в Народното събрание писмо, че оттегля кандидатурата си за премиер

март 25, 2024