Политика

Нинова: Управляващите да променят закона и да замразят депутатските заплати

Нинова: Управляващите да променят закона и да замразят депутатските заплати

КОРНИ1505826669-21617940-1987687704843507-1266156725490900660-n
Като поставихме така принципно въпроса и настоявайки да се приеме нашето предложение, управляващите взеха завой. За да не се отваря темата за намаляването на депутатските заплати, се отказаха от намерението си да променят Правилника за работа на парламента и да накажат БСП.

Това се казва в официалния отговор на Корнелия Нинова адресиран до председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. След като по-рано днес Караянчева публикува отговор си до Нинова във Фейсбук, лидерът на БСП също й отговори през социалната мрежа.

 

Ето и текста на Нинова, който придружава официалния й отговор :

 

Депутатите от БСП за България няма да получават заплати, командировъчни, да ползват служебни коли и разходи за гориво, докато не сме в парламента. ГЕРБ могат да променят правилника за работа на парламента както си искат. Няма да купят с пари връщането ни в него. Но държа да гласуват внесеното от нас преди три месеца предложение за намаляване на депутатските заплати и тяхното замразяване. Не може над два милиона българи да живеят на прага на бедността, а депутатите да си увеличават заплатите на всеки три месеца с ръста на средната заплата. Когато направят това, ще им повярвам, че са загрижени за народа. За да знаете, че не говоря празни приказки, напомням, че откакто внесох за пръв път това предложение и то беше отхвърлено, всяко следващо увеличение на заплатата си, дарявам всеки месец на болни хора.

 

„Уважаеми управляващи, променете закона, намалете и замразете депутатските заплати и запишете, че който не работи, не получава нищо. Вие имате мнозинство, това решение е във Ваши ръце. Не го ли направите, ще се види истината. Не ви е грижа за справедливостта и народа, а само за собствения ви джоб.“, пиже в отговора си още Нинова.

Фрог нюз

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024