Коментари

След скандалните промени пак ни пробутват сценария “Лошите ГЕРБ и добрият Бойко, който оправя нещата”

След скандалните промени пак ни пробутват сценария “Лошите ГЕРБ и добрият Бойко, който оправя нещата”

 

hqdefault2-650x250

 

 

С приемането на скандалните промени в изборния закон станахме свидетели на поредния цирк, който ни разиграват управляващите!

За пореден път ГЕРБ разиграват една и съща пиеса и сценария за “лошите от ГЕРБ и добрия Борисов” е в ход! За какво става въпрос?

 

 

 

Сценарият:

1. Действие: Гласуват се скандални промени в изборния закон, тотално орязващи преференциалния вот. След това се следи ще има ли реакция срещу това действие.

Вариант А: Номерът минава! Няма съпротива и реакция от медиите. Постигнати са целите за орязване на преференциалния вот.

Вариант Б:  Има недоволство от промените! Тогава се преминава към следващото действие.

 

 

 

2. Действие: Бойко Борисов се разграничава от парламентарната група на ГЕРБ. Премиерът демонстрира неосведоменост , но и загриженост за “мажоритарния елемент в изборите”.

 

 

Вариант А:  Премиера “разпорежда” на уж независимите депутати на ГЕРБ да се премахнат скандалните промени. Резултат: Негативите са превърнати в позитив и за пореден път Борисов е в ролята на загрижения лидер. Така ГЕРБ стягат редиците преди изборите.

 

Вариант Б:  След изявата на Борисов недоволството се потушава. ГЕРБ печели двойно – и с избирането на лобиските промени и в същото време лидера Бойко трупа точки пред електората.

 

 

 

Това не е първия нито ще бъде последния път, когато ГЕРБ работят по този сценарий. Всъщност цялата политика на ГЕРБ не следва някаква дългосрочна стратегия, а следва принципа Проба-Грешка. Въвеждат се прибързани или лобистки закони. Ако няма реакция – добре, ако има дава се заден ход до по-удобен момент! Виновни дежурно са депутатите на ГЕРБ и винаги Борисов е чист като сълза.

 

 

 

Едва ли има човек в държавата, който вярва, че в ГЕРБ има някаква демокрация или, че депутатите на ГЕРБ имат свободна воля. Всяко едно действие в ГЕРБ става със знанието и одобрението на Борисов. Самия факт, че многократно Борисов е заявявал пред медиите, че “разпорежда на депутатите си” е показателен как функционира партията му.

 

 

 

За съжаление за 10 години ГЕРБ се срасна и с държавата и Борисов безцеремонно “нарежда на кметовете си”, на прокуратурата, МВР и парламент. Разделение на властите на практика няма, а с новите изборни правила се елиминират и “изненадите” при изборите.

 

 

 

 

За съжаление авторитарното управление на Борисов успешно разби всички демократични политически формации и успя да се наложи като единствената алтернатива.

 

 

 

varnahot.com

Коментари

More in Коментари

hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024
КЕВО

ЗЛОВЕЩО ПОСЛУШАНИЕ

март 30, 2024