ИНЦИДЕНТИ

Трагедията е огромна! Ето кой е убитият млад мъж в Кюстендил, в града излязоха на спонтанен протест (Снимки)

Трагедията е огромна! Ето кой е убитият млад мъж в Кюстендил, в града излязоха на спонтанен протест (Снимки)

 

 

big_3640

 

 

Валери Дъбов е 35-годишният кюстендилец, починал при масово сбиване тази сутрин. 

35-годишният мъж издъхна, а други четирима бяха ранени при сбиване между две групи, едната от ромския квартал Изток в Кюстендил.

Смъртта му предизвика събиране на мирен протест на хората от града, потресени от случилото се. Извършителят все още не е открит.

„Момчето е изключително добро и скромно. Не можем да повярваме, че са го убили. Не е бил никога в криминалните среди“, коментираха кюстендилци.

 

Със сядане върху пешеходните пътеки протестиращите в Кюстендил блокираха за кратко движението на кръстовището при Железния мост в града.

 

Хората тръгнаха от кръговото кръстовище при плажния комплекс, преминаха през улиците „Хаджи Димитър” и „Цар Освободител”, през мястото, където при станалия тази сутрин масов бой загина 35-годишен мъж, както и през заведението, пред което е започнал скандалът. След това протестиращите се спряха за кратко на площад „Велбъжд” и продължиха по пешеходния булевард „България”. На кръстовището при Железния мост те седнаха за кратко на пешеходните пътеки, след което се разотидоха. Протестът беше обявен като знак на съпричастност към семейството на починалия кюстендилец, съобщава novini.bg.

 

Хората посочиха, че случилото се е голяма трагедия и с протеста искат да покажат, че се интересуват от това, което става, както и че кюстендилци имат своя позиция и искат да я изразят.

 

Собственикът на заведението, пред което се е зародил конфликтът Антон Селнички заяви пред журналисти, че се създават проблеми с циганите. „Не зная какъв е поводът. Не зная точно какво е станало, защото те са излезли от заведението и нещата са започнали от близкия паркинг”, каза Антон Селнички. По думите му преди време е имало и друг случай, при който е било прободен с нож младеж.

 

Част от протестиращите заявиха, че са им омръзнали подобни инциденти, както и това, че наглостта на единия етнос става все по-голяма. Беше посочено, че това не е единичен случай в страната, но те зачестяват и това не е нормално. По думите им от година се води кампания за интегриране на определен етнос, но нищо не се случва. Според протестиращите всеки ден в България се случват безчинства и единият етнос живее като нормален европейски народ, другият етнос – не. Това трябва да се промени.

 

 

Сигнал за масовото сбиване бе подаден в полицията около 07:30 часа тази сутрин. Боят е започнал пред заведение в центъра на града. Удари са нанасяни с твърд предмет и нож. 35-годишният мъж е починал след удари с нож. Друг от участниците е транспортиран в Пирогов с черепно-мозъчна травма.

 

 

 

Жертвата не е от ромски произход. Предприети бяха незабавни издирвателни действия, има заведени в полицията за снемане на обяснения и изясняване на инцидента. Входовете и изходите на града бяха под полицейска блокада.

 

 

 

 

На входа на ромската махала екипи на жандармерията проверяваха щателно всички влизащи и излизащи автомобили.

 

 

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024