Политика

Цветанов: Борисов знаеше за сделката ни с ДПС за Изборния кодекс

Цветанов: Борисов знаеше за сделката ни с ДПС за Изборния кодекс

 

Цвък727-165838-1_wide

 

 

Винаги информирам председателя на партията, когато се взима сложно решение – за да знае какво се случва. Това обясни председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БиТиВи по повод на скандала от миналата седмица, когато управляващата партия подкрепи искането на ДПС прагът на преференциите в Изборния кодекс да бъде значително завишен.

 

 

 

 
По време на гласуването премиерът Бойко Борисов, който бе на конференция в Мюнхен, дистанционно коментира, че не се меси в работата на парламентарната си група. След разразилия се скандал обаче той събра ръководството на партията и нареди да се върне по-ниският праг за преференциите.

 

 

 

 

Тази сутрин  Цветанов се оправда по БиТиВи, че депутатите на ГЕРБ гласували предложенията на  ДПС, за да спасят заседанието – иначе нямало да има парламентарен ден, а „щеше да има силна конфронтация, нямаше да работи ефективно парламента и щяхме да създаваме допълнителни фалшиви новини“.

 

 

 
Лидерът на групата на ГЕРБ в НС продължи със смехотворните обяснения, като обвини за всичко БСП, които решиха да напуснат  парламента. Той дори се оплака, че ако БСП откажат да подпомагат кворума, народните представители на ГЕРБ и патриотите  трябва нон-стоп да са в Народното събрание и да загърбят международната си дейност.

 

 

 
Цветанов каза още, че ГЕРБ са не само за по-нисък праг за преференциите, но и за въвеждане на мажоритарно гласуване, обаче политиката изисквала компромиси. „В политиката не винаги това, което ти харесва, може да го направиш. Правят се много компромиси както в живота, така и в политиката. Това е изкуство – да постигнеш баланс“, заключи вторият човек в ГЕРБ.

19 минути

 

https://19min.bg/news/8/110311.html?fbclid=IwAR3ka3wvZl9D-chGl5OANZv2n1Kh4G-m4W8y8X30y9uWhvDc3uKlO4kj-ck

 

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024