Политика

Цветанов: Непрекъснатото повтаряне на фалшиви новини създава усещането, че те всъщност са истина

Цветанов: Непрекъснатото повтаряне на фалшиви новини създава усещането, че те всъщност са истина

 

църо1549961258

 

 

 

Темите за фалшивите новини и успехите, които отбелязва ГЕРБ в управлението доминираха в изявите на зам.-председателя на партията Цветан Цветанов в Разград и Търговище.

 

 

 

 

„В предстоящата кампания за европейските избори най-тежката задача пред ГЕРБ ще бъде да намерим противодействие на фалшивите новини. Ежедневното им лансиране и непрекъснатото им повтаряне създава усещане сред хората, че те всъщност са истина“, каза пред журналисти в Разград Цветанов.

 

 

 

 

 

Според Цветанов БСП не могат да предложат алтернатива и нямат нещо, с което да се похвалят. Според него в БСП се интересуват единствено от това как да дискредитират управлението. „Там има много сериозна вътрешна битка за това кой да води листата за европейските избори. Това е битка на различни лобита“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

 

 

 

 

Той изтъкна, че в ГЕРБ нещата не стоят по този начин, като партията има стабилно ръководство и структури в цялата страна, които действат в пълен синхрон. Цветанов сподели, че един от начините да се противодейства на фалшивите новини е да се правят непрекъснати срещи с хората и те да бъдат информирани за свършената работа.

 

 

 

 

 

„БСП може и да твърдят, че са алтернатива, но след края на управлението им през 2014 г. имаше огромен дефицит и безработица от 11.5%. Днес обаче събираемостта в приходните агенции е с 50% по-висока, а безработицата е 5%, като прогнозите са тя да пада. Вдигнахме доходите с 10%, като благодарение на икономическото развитие, добрата събираемост и приходите от борбата с контрабандата догодина се очаква с още 10% да се увеличат доходите. Надявам се това да мотивира българите зад граница да се върнат у нас“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

 

 

 

 

 

Цветан Цветанов поясни, че в повечето общини проблемите са свързани със състоянието на пътната инфраструктура. „Държавата обаче е стабилна, за миналата година имахме излишък и това ни позволи да отделим допълнителни целеви средства за българските общини и за подобряването на инфраструктурата там“, посочи той.

 

 

 

 

 

Зам.-председателят на ГЕРБ отбеляза, че България продължава да се възползва максимално от европейската солидарност, като изтъкна факта, че при управление на ГЕРБ никога не са спирани европейски средства – нещо, което не може да се каже за други управления.

 

 

 

 

 

След Разград Цветанов посети Търговище.

„Въпреки непрекъснатото генериране на фалшиви новини от нашите политически опоненти, държавата днес е стабилна, икономиката се развива, а резултатите от работата на ГЕРБ са видими във всяко едно населено място“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията по време на среща с представители на общинските структури на ГЕРБ в областта.

 

 

 

 

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта колко важно е структурите да бъдат мобилизирани и непрекъснато да запознават гражданите с реалните резултати от работата на законодателната, местната и изпълнителната власт. „Кога сме сред хората ние получаваме така важната обратна връзка за нашата работа. По този начин ние ще можем и да чуем техните проблеми и да търсим начини за тяхното решение“, подчерта Цветанов пред ГЕРБ-Търговище.

 

 

 

 
По време на работната среща в Търговище бяха обсъдени още номинационните събрания за издигане на кандидати за евродепутати, както и тези за кметове и общински съветници, които ще започнат след края на европейските избори. Председателят на ПГ на ГЕРБ отбеляза, че веднага след приключването на евровота ще бъде направен обширен анализ на резултатите и изборът за кандидатите на ГЕРБ за местните избори ще бъде направен на базата на тяхната активност от европейския вот.

 

 

 

 
Представителите на ГЕРБ от петте общини – Търговище, Омуртаг, Попово, Антоново и Опака обсъдиха с Цветан Цветанов и важни организационни въпроси.

 

 

Епицентър

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024