Политика

Цветанов: С позицията си за Венецуела Радев създава допълнително напрежение

Цветанов: С позицията си за Венецуела Радев създава допълнително напрежение

 

ецкуbig_12c5

 

 

„В четвъртък ще има среща. Убеден съм, че така ще се избегнат всякакви спекулации. Трябва да разберем първо дали има съвпадение при посещенията на този служител на Русия в България и във Великобритания“.

 

 

 

 

Това заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов пред bTV по повод информациите за отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев и евентуална връзка на заподозрения трети участник в случая „Скрипал“.

„Ще се въздържа от коментар, защото позицията ми е лична, а все пак съм председател на парламентарна група“, коментира той в отговор на въпрос за евентуално изгонване на руски дипломати от страната, ако се окаже, че има замесен служител на Русия в отравянето на Гебрев.

„Великобритания е една от най-добре подготвените системи за сигурност. Хибридните атаки са факт от 2015-2016 г. Има 3 варианта за поднасяне на фалшива информация“, каза Цветанов. „Убеден съм“ – така отговори зам.-председателят на ПП ГЕРБ на въпрос дали Русия ще се намеси в изборите ни според него.

 

 

„Ние сме в постоянна атака от тези хибридни атаки“, добави той. „Не изключвам възможността“, коментира Цветанов появилата се информация, че венецуелската национална петролна компания се опитва да изнася държавни средства в България.

 

 

 

„Когато ситуацията е критична, разбира се, че това са подходите. Начинът, по който Радев направи неговата позиция, той допълнително създава напрежение и предпоставки за разделение в обществото“, допълни той по повод ситуацията във Венецуела. „За мен е важно да се разбере и от ромските представители и българските, че всички сме равни пред закона“, заяви Цветан Цветанов, допълва Блиц.

 

 

 

„Нашият регион представлява изключително голям интерес не само за ЕК, но и САЩ. Тази модернизация е задължителна“, каза той относно предстоящата покупка на нов изтребител.

 

 

Петел, Нова тв

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024