Политика

Елена Йончева: Само чрез Европа ще се преборим с грабежа в България

Елена Йончева: Само чрез Европа ще се преборим с грабежа в България

elena-bgnes-600
Това е битка за България, за справедливост. Само чрез Европа ще се преборим за България! Това заяви избраната за водач на евролистата на БСП Елена Йончева.

Йончева обяви пред bTV, че каквото може вече е направила за противодействие на корупцията в България и следващата стъпка е да се бори от позицията на евродепутат. Даде примери, кои битки ще продължи.

 

Първата битка е срещу корупцията, срещу строителството на оградата. Главният прокурор каза, че има данни за корупция, в ръцете на прокуратурата е оградата, започна тя.

 

Втора битка е тази срещу т.н. „кумгейт“. Когато местен велможа си назначава свои роднини на позиции за големи проекти.

 

По думите и проблемът в България не е корупцията, а грабежът. Европа ще ни даде основните инструменти за да спечелим.
Голямата е битката и за проверката на пътищата. Европа ни е дала десетки милиарди евро. С тях трябваше да имаме достоен живот, да имаме добро здравеопазване, но не се случи с тези милиарди евро. Ще го променим като излезе истината. Защото пътищата не се строят по европейски стандарти, категорична бе Йончева.

 

Пътищата само по документи са строени по европейски стандарти. Искаме чрез европейска лаборатория да се потвърди, че 40% от бюджета на тези пътища отиват у управляващите. И тогава никой, който дойде на власт, няма да си позволи такива грабежи, посочи журналистката.

code Copy and paste this code on your site.

 

Не ме притеснява, че съм със свален имунитет от ГЕРБ. Да се притесняват тези от ГЕРБ, които изфабрикуваха тези обвинения. Да се притесняват Добрев от Хасково, Тома Биков, който говореше, че мястото на Борисов е в затвора и третият – г-н Тодоров.

 

Тя коментира и избора на нов европейски прокурор и надеждите на българите: Само 8% е доверието в българската прокуратура. Хората вярват, че чрез Европа може да дойде справедливостта. И това може да стане с един европейси прокурор. Лаура се е доказала като боец, че може да стигне до края, каза още тя. Който и да стане европрокурор истината за България ще излезе, най-вече за еврофондовете. Трябва да стигнем до истината чрез закона, допълни Йончева.

 

Тя посочи още, че две-трети от докладите на ЕК са за съмнителни сделки, които касаят български видни политически личности. Кои са те – от управлението, които излизат по телевизията и ни лъжат, каза тя и коментира някои цитати от докладите.

 

Накрая Йончева коментира и днешната битка с лидера на ПЕС Сергей Станишев за водач на евровота на БСП: Той е вторият с най-много номинации. Но дали Станишев ще спечели доверието на Националният съвет? Аз казвам „да“. Станишев ме поздрави с избора за водач, призна тя.

 

България има двама политици на най-високо европейско ниво, признати като такива – Ирина Бокова и Сергей Станишев. Смятам, че те не могат да изпаднат, имат богата политическа биография и който я има,носи и болките от нея. Така Йончева коментира показана й в студиото карикатура, в която тя е изобразена на мотор, а на тениската на гърба й пише: Ако четете това, значи Станишев е изпаднал.

 

Фрог нюз

loading...
0
Политика

More in Политика

Ф-16 1

Офертата за F-16 вече е в Министерството на отбраната, цената не се съобщава

юни 17, 2019
big_30_3

Нинова посочи двете причини, заради които оттегли оставката си

юни 17, 2019
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Много е важно България да не остава без политическа опозиция

юни 16, 2019
конгрес980x551_1560672913

Корнелия Нинова оттегли оставката си, остава лидер на БСП

юни 16, 2019
big_11cc

Конгресът на БСП решава кой и как ще управлява партията

юни 16, 2019
gancheva-bahanov

„Биволъ“: Само за 4 дни ЦИК е изяла 13577 лева – по 169 лева на човек на ден… И машинното гласуване

юни 15, 2019