Политика

Инджев: Русофилите са измисли термина „русофоби“, за да прикрият, че служат на чужда държава и кауза

Инджев: Русофилите са измисли термина „русофоби“, за да прикрият, че служат на чужда държава и кауза

 

554665

 

 

 

Заплашвали са ме неколкратно във Фейсбук. Виждал съм моя снимка и под нея пишеше: „Убий русофоб, спаси света“. Призоваваха да се спре свободната журналистика и да ми се отнеме думата, защото пиша книги, които не се харесват на определен кръг от хора.

 

 

 

Сезирал съм прокуратурата, но засега няма нищо. Напрежението нараства и вече ми пращат биячи, които се опитаха да предотвратят представянето на новата ми книга в Добрич. Това е нарушение на закона и аз питам къде са институциите.

 

 

 

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ журналистът Иво Инджев, който разказа за инцидента в град Добрич, при който е бил направен опит да се осуети представянето на последната му книга „Измамата Сан Стефано“. „Аз знаех за тази провокация, но полицията не знаеше.

 

 

 

 

 

Във Фейсбук беше ясно, че лицето Костадин Костадинов, който е лидер на варненската партия „Възраждане“, ще изпрати рокери. Интересно е, че този човек е сред организаторите на „Луков марш“ и в същото време не спира да се появява на протестите организирани от Корнелия Нинова. Не знам дали тези рокери са членове на партията му, това трябва да кажат от полицията. Тези хора бяха облечени като паравоенни.

 

 

 

 

 

 

Обиждаха ме, държаха боксове, не ме допускаха да вляза в залата. Тези хора явно се чувстват безнаказани и си мислят, че са над закона. Това не трябва да се допуска. В случая не говоря само за мен. Говоря за всички, защото влизаме в предизборна кампания и това може да се случи на всеки. Аз не съм извикал полиция. Някой от гражданите в залата се е обадил. Паравоенните първоначално се смееха, че ще дойде полиция, но когато това стана факт, се изнизаха много бързо“, разкри Инджев.

 

 

 

Той коментира и какво точно съдържа последната му книга. „В книгата си не защитавам моя теза, а теза на Раковски. Той категорично призовава българите да не позволяват друга държава да се намесва в Освобождението. Раковски бяга в Истанбул, в руското посолство, но оттам така го натирват, че той не иска да чуе повече за Русия.

 

 

 

 

 

 

Фактически България се освобождава от двете евразийски империя – Русия и Турция, на 6 септември 1885 година. Срещу нашето Съединение най-много недоволства Русия, която забележете твърди, че България нарушава Берлинския договор. Ето тази теза защитавам в книгата си.

 

 

 

 

 

 

Руската армия не е дошла тук да освобождава, а да присъединява територии към своята империя. Не случайно 10 години по-късно Русия къса дипломатическите си отношения с нас.

 

 

 

 

 

Тя се опитва да разшири империята си, а българите ѝ попречват. Това много ядосва Русия. Няма такова нещо като русофоб. Това е измислица на русофилите, за да прикрият, че служат на чужда кауза и интереси“, категоричен беше Иво Инджев.

 

novini.bg

loading...
0
Политика

More in Политика

KLE0678-53

Кощунство: Коритаров сравни Полфрийман с Левски, защото и Апостолът бил убиец

октомври 20, 2019
bor_djip

Сигнал: Борисов агитира незаконно в работно време със служебна кола

октомври 20, 2019
иво66598

Иво Христов: Борисов е говорител на Ердоган в Европа

октомври 20, 2019
паси768x432

Паси не може да си намери място: Макрон тласка Балканите към Русия, да го спрем!

октомври 19, 2019
IMG_9956

Много грозно! Кметът на Шумен се изцепи брутално в компанията на Борисов (ВИДЕО)

октомври 19, 2019
6691365

Захариева пред ТАСС: Спорът за 9 септември и шпионският скандал не са тема на отношенията ни с Русия

октомври 18, 2019