Политика

Инджев: Русофилите са измисли термина „русофоби“, за да прикрият, че служат на чужда държава и кауза

Инджев: Русофилите са измисли термина „русофоби“, за да прикрият, че служат на чужда държава и кауза

 

554665

 

 

 

Заплашвали са ме неколкратно във Фейсбук. Виждал съм моя снимка и под нея пишеше: „Убий русофоб, спаси света“. Призоваваха да се спре свободната журналистика и да ми се отнеме думата, защото пиша книги, които не се харесват на определен кръг от хора.

 

 

 

Сезирал съм прокуратурата, но засега няма нищо. Напрежението нараства и вече ми пращат биячи, които се опитаха да предотвратят представянето на новата ми книга в Добрич. Това е нарушение на закона и аз питам къде са институциите.

 

 

 

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ журналистът Иво Инджев, който разказа за инцидента в град Добрич, при който е бил направен опит да се осуети представянето на последната му книга „Измамата Сан Стефано“. „Аз знаех за тази провокация, но полицията не знаеше.

 

 

 

 

 

Във Фейсбук беше ясно, че лицето Костадин Костадинов, който е лидер на варненската партия „Възраждане“, ще изпрати рокери. Интересно е, че този човек е сред организаторите на „Луков марш“ и в същото време не спира да се появява на протестите организирани от Корнелия Нинова. Не знам дали тези рокери са членове на партията му, това трябва да кажат от полицията. Тези хора бяха облечени като паравоенни.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

Обиждаха ме, държаха боксове, не ме допускаха да вляза в залата. Тези хора явно се чувстват безнаказани и си мислят, че са над закона. Това не трябва да се допуска. В случая не говоря само за мен. Говоря за всички, защото влизаме в предизборна кампания и това може да се случи на всеки. Аз не съм извикал полиция. Някой от гражданите в залата се е обадил. Паравоенните първоначално се смееха, че ще дойде полиция, но когато това стана факт, се изнизаха много бързо“, разкри Инджев.

 

 

 

Той коментира и какво точно съдържа последната му книга. „В книгата си не защитавам моя теза, а теза на Раковски. Той категорично призовава българите да не позволяват друга държава да се намесва в Освобождението. Раковски бяга в Истанбул, в руското посолство, но оттам така го натирват, че той не иска да чуе повече за Русия.

 

 

 

 

 

 

Фактически България се освобождава от двете евразийски империя – Русия и Турция, на 6 септември 1885 година. Срещу нашето Съединение най-много недоволства Русия, която забележете твърди, че България нарушава Берлинския договор. Ето тази теза защитавам в книгата си.

 

 

 

 

 

 

Руската армия не е дошла тук да освобождава, а да присъединява територии към своята империя. Не случайно 10 години по-късно Русия къса дипломатическите си отношения с нас.

 

 

 

 

 

Тя се опитва да разшири империята си, а българите ѝ попречват. Това много ядосва Русия. Няма такова нещо като русофоб. Това е измислица на русофилите, за да прикрият, че служат на чужда кауза и интереси“, категоричен беше Иво Инджев.

 

novini.bg

loading...
0
Политика

More in Политика

Ф-16 1

Офертата за F-16 вече е в Министерството на отбраната, цената не се съобщава

юни 17, 2019
big_30_3

Нинова посочи двете причини, заради които оттегли оставката си

юни 17, 2019
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Много е важно България да не остава без политическа опозиция

юни 16, 2019
конгрес980x551_1560672913

Корнелия Нинова оттегли оставката си, остава лидер на БСП

юни 16, 2019
big_11cc

Конгресът на БСП решава кой и как ще управлява партията

юни 16, 2019
gancheva-bahanov

„Биволъ“: Само за 4 дни ЦИК е изяла 13577 лева – по 169 лева на човек на ден… И машинното гласуване

юни 15, 2019