Важно

Каракачанов пред ТАСС: България няма да разполага военно-морски бази на НАТО на своя територия

Каракачанов пред ТАСС: България няма да разполага военно-морски бази на НАТО на своя територия

 

красикаракачанов1518103930-2

 

 

 

 

България няма планове да разполага военноморски бази на НАТО на своя територия, казва българският вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов в интервю за ТАСС.

 

 

 

 

„Информация за възможно разполагане на територията на страната на нови бази на НАТО се разпространяват от сайтове, които се специализират във фалшиви новини. Към нас с подобни предложения – да се откриват допълнителни бази на НАТО и да се вкарват чуждестранни кораби в Черно море – никой не се е обръщал, – отбелязва Каракачанов. – Смятам, че подобни новини са част от хибридната война, която се води в света сега. Никой не е искал от България да предостави свои черноморски военноморски бази на НАТО или на САЩ.“

 

 

 

 

„България е лоялен партньор на НАТО. Но България, премиерът Бойко Борисов и цялото правителство водят политика в интерес на търсенето на компромиси, на преговори, а не на нагнетяване на напрежение“, подчертава вицепремиерът. Според него НАТО и Европейският съюз трябва да търсят допирни точки с Русия, защото конфронтацията няма да доведе до нищо.

 

 

 

 

 

„Сътрудничество между НАТО и Русия задължително трябва да има. Но събитията от 2014 година, ситуацията около Украйна и Крим – не искам да уточнявам, кой при това е прав, кой е виновен, да правя сложен политически анализ – започнаха да пречат на това сътрудничество. Обаче аз и сега съм убеден, че проблемите трябва да се решават на масата на преговорите, на основата на сътрудничество, защото чрез конфронтация няма да можем да постигнем нищо позитивно“, подчертава Каракачанов, цитиран от ТАСС.

 

 

 

 

 

Вицепремиерът посочва също, че пред цивилизования християнски свят стоят много по-сериозни проблеми и предизвикателства, поради което всички страни трябва да намират общ език, като избягват излишна конфронтация.

 

 

 

 

 
„Убеден съм, че между Европа и Русия, между НАТО и Русия е необходимо да се търсят опорни точки и път към мирно решаване на проблемите. От конфронтация печелят трети страни, в частност радикалният ислям“, добавя Каракачанов.

 

 

 

 
„Преговорите и търсенето на решения на спорните въпроси са по-добър вариант за развитие на събитията. Казвам това като представител на България – държава, която няма агресивни намерения и не води агресивна политика“, заключава той.

 

 

Епицентър

loading...
0
Важно

More in Важно

big_535541

СБА: Изрядните шофьори ще плащат 225 лева за Гражданска, а причинилите смърт – 1200

декември 25, 2019
Cars on highway road traffic jam collapse

Важно! КФН пресметна колко ще се оръсят шофьорите за Гражданска през 2020 г… ТАБЛИЦА

декември 24, 2019
bank

Ново 20: Вече ще плащаме глоба от 100 лв., ако ни откраднат банковата карта

декември 23, 2019
7c70ad7a07cbe4afc6ffa7c847cc37ac

Проучване показа: Хлябът по-скъп с 11% заради ТОЛ таксите, вижте с колко скачат други стоки и услуги

декември 19, 2019
640_kak-da-si-kupim-e-vinetka-api-obiasni-511

От БГТОЛ огласиха какви ще са цените на винетките през 2020-та година… ГРАФИКА

декември 10, 2019
токtok

Нова тесла! Токът поскъпва от 1 юли догодина, възможно е да има и спекулативно вдигане на цените

декември 6, 2019