Важно

Каракачанов пред ТАСС: България няма да разполага военно-морски бази на НАТО на своя територия

Каракачанов пред ТАСС: България няма да разполага военно-морски бази на НАТО на своя територия

 

красикаракачанов1518103930-2

 

 

 

 

България няма планове да разполага военноморски бази на НАТО на своя територия, казва българският вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов в интервю за ТАСС.

 

 

 

 

„Информация за възможно разполагане на територията на страната на нови бази на НАТО се разпространяват от сайтове, които се специализират във фалшиви новини. Към нас с подобни предложения – да се откриват допълнителни бази на НАТО и да се вкарват чуждестранни кораби в Черно море – никой не се е обръщал, – отбелязва Каракачанов. – Смятам, че подобни новини са част от хибридната война, която се води в света сега. Никой не е искал от България да предостави свои черноморски военноморски бази на НАТО или на САЩ.“

 

 

 

 

„България е лоялен партньор на НАТО. Но България, премиерът Бойко Борисов и цялото правителство водят политика в интерес на търсенето на компромиси, на преговори, а не на нагнетяване на напрежение“, подчертава вицепремиерът. Според него НАТО и Европейският съюз трябва да търсят допирни точки с Русия, защото конфронтацията няма да доведе до нищо.

 

 

 

 

 

„Сътрудничество между НАТО и Русия задължително трябва да има. Но събитията от 2014 година, ситуацията около Украйна и Крим – не искам да уточнявам, кой при това е прав, кой е виновен, да правя сложен политически анализ – започнаха да пречат на това сътрудничество. Обаче аз и сега съм убеден, че проблемите трябва да се решават на масата на преговорите, на основата на сътрудничество, защото чрез конфронтация няма да можем да постигнем нищо позитивно“, подчертава Каракачанов, цитиран от ТАСС.

 

 

 

 

 

Вицепремиерът посочва също, че пред цивилизования християнски свят стоят много по-сериозни проблеми и предизвикателства, поради което всички страни трябва да намират общ език, като избягват излишна конфронтация.

 

 

 

 

 
„Убеден съм, че между Европа и Русия, между НАТО и Русия е необходимо да се търсят опорни точки и път към мирно решаване на проблемите. От конфронтация печелят трети страни, в частност радикалният ислям“, добавя Каракачанов.

 

 

 

 
„Преговорите и търсенето на решения на спорните въпроси са по-добър вариант за развитие на събитията. Казвам това като представител на България – държава, която няма агресивни намерения и не води агресивна политика“, заключава той.

 

 

Епицентър

loading...
0
Важно

More in Важно

manolova-664207-810x0

Манолова към депутатите: Незабавно ще дам частното финансиране на партиите на Конституционен съд

юни 20, 2019
401fea126f91b4aef7a0fc448f3d788d

Сменят препарата за пречистване на водата в София! Ще бъде ли тя годна за пиене след 10 юни?

юни 3, 2019
big_30_2ba4

Проливни дъждове и гръмотевици в следващите 24 часа – ето къде ще са най-интензивни! КАРТА

юни 2, 2019
fd

СКАНДАЛНО!Бойко Борисов е родоначалника на имотната далавера в Герб още като кмет през 2007 година (Документи)

май 25, 2019
кат-камери1522912110-kamm

Важно за всички шофьори – ето го новият пълен „ценоразпис“ на КАТ!

май 14, 2019
2111801144

Тихомир Безлов: Оперативните програми са конструирани корупционно, забравете за наказателна отговорност!

май 2, 2019