Политика

Напускам парламента! Аз, Борисов и ГЕРБ сме едно и ще спечелим изборите

Напускам парламента! Аз, Борисов и ГЕРБ сме едно и ще спечелим изборите

ФИНИТАImage_7368321_302

 

 

 

Точно в 17.00 часа, както беше обявено, Цветан Цветанов застана пред медите в парламента.

 

 

 

Първо искам да благодаря на всички тези, които се постараха да бъдат обективни, започна изявлението си Цветан Цветанов в парламента. През целия си живот съм вършил всичко законно, повтори още веднъж той.

 

 

 

 

Никога, по никакъв начин не съм възнамерявал да правя нещо по-различно, което да не кореспондира с волята на моя политически лидер и с моята съпруга. Цветанов благодари на всички, които са го подкрепили. Нямам от какво да се срамувам. Той разкри, че не е пожелал хора от ГЕРБ да го посрещат от солидарност на летищет и да излизат с политически декларации в негова подкрепа.

 

 

 

 

Знам, че в едно семейство, ако има развод, страдат децата. Винаги съм изповядвал това да има екип. Ако вземеш решение под влиянието на емоции правиш дупки, правиш езера. Няма никаква драма от това, че председателят на ПГ на ГЕРБ ще напусне 44-ия парламент, обявиЦветанов

 

 

 

 

Благодаря на всички, които бяха обективни. Чух много неща, както за себе си, така и за всички прегрешения, в които бях обвинен. Всичко, което съм правил в целия си съзнателен живот, съм го правил съгласно българското законодателство. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията на нарочна пресконференция след разговор с премиера Бойко Борисов.

 

 

 

 

Той отрече да е изпращал писмо до инициативния комитет през 2018 г. на вътрешната комисия. След това прочете адресатите му и уточни, че въпросното писмо е изпратено до всички институции – премиера, президента, главния прокурор, председателя на Народното събрание и още много, като уточни, че ще прочете цялото писмо, за да няма спекулации.

 

 

 

„Този сигнал е внесен на 25.05.2018 г. от вътрешната комисия“, заяви още Цветанов. Той уточни, че като председател на вътрешната комисия е спазил нормите и е изпратил сигнала, получен от комисията до всички институции, какъвто е редът. „Ако бяхте си направили труда да проверите какво съм изпратил, нямаше да се стигне до тези заблуждения на обществеността. Обвиненията, че има лобизъм, свързан с „Артекс“, също са спекулации и ако сме обективни ще видим, че ЗУТ няма нищо общо с една конкретна фирма. Когато има такива манипулации, се създава напрежение и в случая жертвата бях аз“, каза Цветанов.

 

 

 

 

„Работя от 2001 г. с премиера Борисов и през всичкото това време ние сме спазвали закона. ПРез 2005 г. бях помолен от Борисов да напусна системата на МВР и тръгнахме по този политически път за участие в изборите за общинския съвет в София. Винаги съм се ръководил от законността и по-късно, когато създадохме ГЕРБ, трябваше да решим кой да ръководи партията. Тогава аз поех това, защото той беше кмет на София. Тогава аз поех отговорността да създадем хоризонтален принцип на функциониране на партията. Това стана факт и съм го правил с амбицията да покажем новия модел на управление, който да даде видими резултати. Включително за ЕС, които да виждат тази прозрачност и че парите от Европа достигат до гражданите.

 

 

 

 

От 2001 г. до 2017 г. политическа партия ГЕРБ е получавала подкрепа от българските граждани. Смятате ли, че за нас постовете имат значение? Ние имаме подкрепата на хората и затова по никакъв начин никога не съм възнамерявал да правя нещо, което да не кореспондира с волята на нашия политически лидер.“, каза Цветанов и благодари на всички, които са го подкрепили и са казали, че твърдо са зад него.

 

 

 

 

„Няма от каква да се срамувам. Единственото, което съм направил е да огранича възможността да излизат декларации в подкрепа, защото не трябва да се говори, че има някакво дори минимално разделение в ГЕРБ.

 

 

 

 

ГЕРБ е кауза за мен, за нашия лидер, както и за всички наши членове, симпатизанти и избиратели“, каза Цветанов.

 

 

 

 

„Взел съм решение за оставката, която се чака от няколко дни, което решение е възможно най-добро , за да успокои това напрежение. Аз съм семеен човек и изповядвал семейните ценности. Затова знам, че когато вземеш правилното решение. Моля ви да спрем с тези спекулации. Няма драма от това, че председателят на ПГ на ГЕРБ ще напусне парламента“, каза Цветанов.

 

 

 

Той обяви, че остава зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията, като и че ще се бори за ГЕРБ и е убеден, че ще спечелят изборите.

 

 

 

 

„Винаги съм бил с лицето и достойнството си и съм доказвал, че спазвам закона, независимо от всички атаки, които е имало срещу мен през годините.

 

 

 

 

Аз съм бил политическото лице от този сценарий, което трябва да бъде ударено 2 месеца преди изборите. Помня и 2013 г. как всички ме обвиняваха с внесен от БСП анонимен сигнал, че съм подслушвал, но видяхте какво стана и стана ясно, че никога по никакъв повод не съм нарушавал закона“, каза още Цветанов

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

 

ПИК, КАНАЛ 3

pik.bg

 

loading...
0
Политика

More in Политика

дарикbig_1300

Борисов: Моята работа е работа, а на другите им е празни приказки

декември 22, 2019
трифонf3a2c5d7d3e959808715d6a4d2d92769

Слави Трифонов бясно: Значи пожарникар може, а шоумен не може?!

декември 22, 2019
слабака20151018.fdcxcysgek

Слабаков: Само 6000 евро е заплатата на евродепутатите, не е това, което се тиражира

декември 22, 2019
Image_775476_500_0-1200x628-resize-quadrant(C)

Скандалът с охраната на Доган и Пеевски се оказа още по-голям

декември 21, 2019
fd267a2f417f60e75de47a4a33685c3c

Борисов: Некадърно управление доведе до кризата в Перник

декември 21, 2019
big_12d30

Корнелия Нинова: България се превърна в сметището на света

декември 21, 2019