Политика

Нинова: Нашите власти прикриват намесата на Турция в Закона за вероизповеданията

Нинова: Нашите власти прикриват намесата на Турция в Закона за вероизповеданията

ninova_divotino
Смятам, че нашите власти прикриват намесата на Турция в решенията по Закона за вероизповеданията.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в село Дивотино по повод думите на българския премиер Бойко Борисов, че думите на външния министър на Турция Мавлют Чавушоглу за намеса от Турция в промените в българския Закон за вероизповеданията са лъжа. Припомняме, след петчасовата среща с турския вицепрезидент Фаут Октай, българският премиер Борисов излезе ядосан и без извинение от Турция.

 

 

 

 

Според Нинова  обяснението е, че когато години наред провеждаш васална външна политика, накрая резултатът е лош. „Нужна ни е политика с характер, възпитано и дипломатично, но и твърдо да отстояваме интересите си. Трябва да се каже и истината – имало ли е такава намеса или не“, категорична бе Нинова.

 

 

 

 

Тя припомни думи на външния ни министър Екатерина Захариева, че разговори са водени. Първоначалният вариант на промените в Закона бяха променени.

 

 

 

 

 

„В окончателния вариант е факт – външното финансиране от Турция и други държави продължава, отсрочват се задълженията на мюфтийството и целите на Турция са изпълнени“, каза още Корнелия Нинова, цитирана от Нюз. бг.

 

 

 

 

 

Лидерът на БСП разкритикува остро името на коалицията, с което от АБВ се явяват на евроизборите – „Коалиция за България“. Според Георги Първанов, името е избрано като сантимент. Припомняме, че това бе старото име на коалицията на БСП.

 

 

 

 

„Когато си бил президент на държавата и си стоял на парадния вход, да се опитваш да се върнеш в политиката през задния, като крадеш името на собствената си партия, за да помогнеш на опонентите й – по-голямо унижение за Георги Първанов едва ли може да има“, заяви Нинова.

 

Фрог нюз, Епицентър , Нюз БГ

 

Цветан Цветанов също изрази позиция: „Неделя има избори в Турция, които се очертава да са много оспорвани, аз лично така си обяснявам изказването“, коментира Цветан Цветанов в Поморие и категорично заявява, че не е имало никаква намеса в Закона за вероизповеданията.  „Направихме всичко, водени от интереса и свободата на вероизповеданията у нас. Като съседни държави сме длъжни да запазим добрите отношения с Турция и да правим премерени изказвания“, допълни той.

Цветанов допълни, че „не бива да забравяме, че имаме и общи цели, свързани с бежанския поток, който е неизменна част от националната сигурност на двете държави“.

loading...
0
Политика

More in Политика

дарикbig_1300

Борисов: Моята работа е работа, а на другите им е празни приказки

декември 22, 2019
трифонf3a2c5d7d3e959808715d6a4d2d92769

Слави Трифонов бясно: Значи пожарникар може, а шоумен не може?!

декември 22, 2019
слабака20151018.fdcxcysgek

Слабаков: Само 6000 евро е заплатата на евродепутатите, не е това, което се тиражира

декември 22, 2019
Image_775476_500_0-1200x628-resize-quadrant(C)

Скандалът с охраната на Доган и Пеевски се оказа още по-голям

декември 21, 2019
fd267a2f417f60e75de47a4a33685c3c

Борисов: Некадърно управление доведе до кризата в Перник

декември 21, 2019
big_12d30

Корнелия Нинова: България се превърна в сметището на света

декември 21, 2019