ИНЦИДЕНТИ

Нови ранени хора от ограничителите на столичната ул. „Граф Игнатиев“

Нови ранени хора от ограничителите на столичната ул. „Граф Игнатиев“

 

remont_1

 

 

Само за седмица втори човек пострада от ограничителите на столичната улица „Граф Игнатиев“, чийто ремонт продължава. На 7 март около 11 часа възрастен мъж пострада, след като се е спънал в спорните ограничения, поставени по искане на Пътна полиция – София. Това съобщи очевидец на инцидента, който изпрати снимки на редакционната поща на Медиапул.

 

 

 

Минувачи са помогнали на дядото да стане и да спрат кръвта от лицето му. Те са събрали и разпилените му вещи. Продавачка от съседен магазин е споделила, че това е поредният, вероятно десети, случай на спънал се в ограничителите и пострадал гражданин.

 

 

 

В началото на март 48-годишна жена също се спъна в ограничителите и пострада – пукната ръка, лепене на нос и натъртвания. По ирония на съдбата пострадалата се оказа ватман. Според нея каменните триъгълни блокчета трябва да бъдат заменени с ограничителна жълта линия. След този инцидент от „Пирогов“ казаха, че това е поредният пострадал от ограничителите на ул. „Граф Игнатиев“.

 

 

 

Ограничителите бяха поставени с цел да пазят пешеходците от трамваите, но сега се оказва, че те не са безопасни. Още с поставянето им граждани предупредиха, че може да предизвикат инциденти с пешеходци. В началото на месеца от общината заявиха, че ако специалистите решат, че ограничителите не са безопасни, или са поставени на неправилни места, ще бъдат взети мерки.

 

 

 

 

В края на януари потребител в социалните мрежи публикува снимка от пропаднала в дупка линейка на ул. „Граф Игнатиев“. От публикуваната снимка се виждаше кола на Спешна помощ, която е стъпила на поставените от майстори плоскости върху дупка на ремонтираната улица. Дървени плоскости са поставени там, където не са наредени плочките или има останали дупки, с цел безопасност.  За гражданите обаче не е ясно, че отдолу има дупка и не трябва да минават през дървените плоскости.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

Столичани продължават да негодуват срещу неразбориите при ремонта на улица „Граф Игнатиев“. Поводи за оплаквания бяха както ограничителите по трасетата на трамваите, така и криво наредени плочки, стърчащи кабели и тръби. Беше обявено обществено обсъждане на проекта. Зададох въпроса на какъв етап е инвестиционният процес. Главният архитект Здравко Здравков отговори, че е влязло разрешение за строеж. За какво обсъждане говорим, щом вече има решение?

 

 

 

 

 

На 7 май започна безобразието, а не ремонтът. Цял живот се занимавам със строителство. Не съм виждал по-голямо строително безобразие. Няма такова нещо като пешеходна зона с трамваи. Къде са тротоарите? Отводняването също е огромен проблем. Главният архитект явно не е ходил по „Графа“ по време на дъжд. Минават кабели под бетона, които за да се сменят трябва всичко да се изкърти“, коментира един от живеещите в района пред „България он еър“.  Друг от потърпевшите от ремонта на „Граф Игнатиев“ изтъква, че строителите не работят. Според него работниците идвали късно, почвали да си пият кафетата на слънце и да си гледат телефоните.

 

 

 

 

В края на миналата година заради проблемите с ремонта оставка подаде заместник-кметът на София Евгени Крусев. Прокуратурата започна разследване. Последната информация от главния прокурор Сотир Цацаров датира от началото на декември 2018 година. Тогава Цацаров разясни, че Крусев е разследван за „длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки“. В месеците след това кметът Йорданка Фандъкова на няколко пъти обясни, че са предвидени сериозни глоби при забавяне на дейностите и некачествена работа. „Има разследване на прокуратурата, убедена съм, че ще си свършат работата. Няма да допусна да се плати за нещо, което не е свършено или е некачествено“, обеща преди дни столичният градоначалник.

 

 

 

 

 

Столичният кмет публикува в неделя обръшение към всички живущи в София по повод Сирни заговезни. „Обръщам се с молба за прошка към всички, които неволно съм засегнала с думи или действия. В забързания ритъм на дните не винаги съм успявала да предвидя всички последици и да видя всяко нещо, което е трябвало да бъде направено. Бог ми е свидетел, че зад всеки проект, който реализираме стоят обичта към града ни и желанието София да се променя и да става все по-добра за живеене.“, написа кметът на личния си профил във „Фейсбук“. Молбата за прошка идва след като Фандъкова бе силно критикувана през последната година от управлението си заради скандалните ремонти в центъра на София.

 

СЕГА

 

segabg.com

loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

d1c897acc0534b4cb63425d6d2698300

29-годишният Тони е героят, спасил дете от удавяне (ВИДЕО)

март 11, 2019
ружаphpejyfco_800x

Ружа, която засенчи Вълка от Уолстрийт, е била бизнес дамата на 2014 г. у нас

март 11, 2019
big_бабааааааааа

Оставиха възрастна жена на улицата, без пари и дрехи чрез измама. Взеха й къщата и спестяванията

март 11, 2019
phpuk0utw_800x_.1d15650761c6b1bcaa1d5beb8d47a78c

Пътници от 33 националности са загинали в разбилия се етиопски самолет

март 10, 2019
155219991521021

Трагедията е огромна! Черната вест за смъртта на 24-годишния Петър родителите му чули, докато са на работа

март 10, 2019
korab-se-sblaska-ogromno-morsko-372

Кораб се сблъска с огромно морско животно, 87 души пострадаха

март 9, 2019