Политика

Предизвестено! Горанов няма да подава оставка, КПКОНПИ прецени, че не бил в конфликт на интереси

Предизвестено! Горанов няма да подава оставка, КПКОНПИ прецени, че не бил в конфликт на интереси

0000394486-article2
Не е установен конфликт на интереси по отношение на финансовия министър Владислав Горанов за това, че със семейството си обитават без да заплаща наем голямо жилище, собственост на кръстниците му.

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ)  не установи конфликт на интереси по отношение на финансовия министър Владислав Горанов, съобщава Дарик.

 

 

 

 

 

 

 

Производството там е образувано въз основа на докладна записка на директора на дирекция „Противодействие на корупцията“ на Комисията към него са приобщени медийни публикации за евентуален конфликт на интереси по отношение на Владислав Горанов, както и сигнал.

 

 

 

 

 

 

Дълго време КПКОНПИ и Прокуратурата си прехвърляха като горещ картоф темата кой трябва да каже дали Горанов е в конфликт на интереси като живее безвъзмездно в предоставеното му жилище.

 

 

 

 

 

 

 

От пруокуратурата твърдяха, че тяхната проверка за престъпление по служба и търговия с влияние срещу финансовия министър Владислав Горанов зависи изцяло от решението на антикорупционната комисия  дали той е в конфликт на интереси. От своя страна пък  Комисията твърдеше, че отдавна е свършено, каквото е поръчано, и резултатите са изпратени на прокуратурата, но са тайна.

 

 

 

 

 

Веднага, след като стана ясно, че прокуратурата чака КПКОНПИ, финансовият министър Владислав Горанов заяви, че ако се окаже, че живее незаконно в апартамента, напуска политиката.

 

 

 

 

 

 

Адвокат Емил Георгиев обяви, че проверката на КПКОНПИ на финансовия министър Горанов е фиктивна, защото не отчита ревизиите на понадупчената му институция НАП правени на фирми на кръстника му.

Адвокат Емил Георгиев от Инициатива „Правосъдие за всеки“ публикува и коментира във Фейсбук цялото решение на КПКОНПИ относно направената проверка за конфликт на интереси на финансовия министър Владислав Горанов. Ето какво написаха той:

 

 

 

 

Не е изпълнен фактическият състав. Проверката е само за конфликт на интереси, при това без да се отчете, че в съвпадащ период фирми на кръстника са били обект на ревизия от НАП, чийто шеф е Горанов.

 

Нормално, всичко е формално.

 

Дарик, Фрог нюз

 

loading...
0
Политика

More in Политика

Красимир Каракачанов Бойко Борисов

500 млн. лв. ще доплащаме за F-16, в пакета не влизат дори транспортът и застраховката

юли 11, 2019
борето0000306863-article2

Бойко заповяда: Край на ваканциите в Евксиноград, ето къде вече ще почиват министри и вип-чиновници…

юли 11, 2019
блок768x432

Топновина: Вижте договора, с който се орязва пакета по сделката за Ф-16 и от какво се отказваме в него!

юли 11, 2019
дончевbig__оми_лаввввв

Томислав Дончев: В ГЕРБ има самозабравили се, постъпиха повече от 10 сигнала за кметове

юли 11, 2019
atanasova_bgnes1

Десислава Атанасова: Машините не гарантират честни избори, а и интересът към тях е минимален

юли 10, 2019
румен радев портрет

Радев за отменено машинно гласуване: Не машините са виновни, а ниската ефективност на администрацията

юли 10, 2019