Политика

Предизвестено! Горанов няма да подава оставка, КПКОНПИ прецени, че не бил в конфликт на интереси

Предизвестено! Горанов няма да подава оставка, КПКОНПИ прецени, че не бил в конфликт на интереси

0000394486-article2
Не е установен конфликт на интереси по отношение на финансовия министър Владислав Горанов за това, че със семейството си обитават без да заплаща наем голямо жилище, собственост на кръстниците му.

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ)  не установи конфликт на интереси по отношение на финансовия министър Владислав Горанов, съобщава Дарик.

 

 

 

 

 

 

 

Производството там е образувано въз основа на докладна записка на директора на дирекция „Противодействие на корупцията“ на Комисията към него са приобщени медийни публикации за евентуален конфликт на интереси по отношение на Владислав Горанов, както и сигнал.

 

 

 

 

 

 

Дълго време КПКОНПИ и Прокуратурата си прехвърляха като горещ картоф темата кой трябва да каже дали Горанов е в конфликт на интереси като живее безвъзмездно в предоставеното му жилище.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

 

 

От пруокуратурата твърдяха, че тяхната проверка за престъпление по служба и търговия с влияние срещу финансовия министър Владислав Горанов зависи изцяло от решението на антикорупционната комисия  дали той е в конфликт на интереси. От своя страна пък  Комисията твърдеше, че отдавна е свършено, каквото е поръчано, и резултатите са изпратени на прокуратурата, но са тайна.

 

 

 

 

 

Веднага, след като стана ясно, че прокуратурата чака КПКОНПИ, финансовият министър Владислав Горанов заяви, че ако се окаже, че живее незаконно в апартамента, напуска политиката.

 

 

 

 

 

 

Адвокат Емил Георгиев обяви, че проверката на КПКОНПИ на финансовия министър Горанов е фиктивна, защото не отчита ревизиите на понадупчената му институция НАП правени на фирми на кръстника му.

Адвокат Емил Георгиев от Инициатива „Правосъдие за всеки“ публикува и коментира във Фейсбук цялото решение на КПКОНПИ относно направената проверка за конфликт на интереси на финансовия министър Владислав Горанов. Ето какво написаха той:

 

 

 

 

Не е изпълнен фактическият състав. Проверката е само за конфликт на интереси, при това без да се отчете, че в съвпадащ период фирми на кръстника са били обект на ревизия от НАП, чийто шеф е Горанов.

 

Нормално, всичко е формално.

 

Дарик, Фрог нюз

 

loading...
0
Политика

More in Политика

0(28)

БСП: Колкото по-скоро Борисов „хвърли кърпата“, толкова по-добре

март 1, 2019
photo_verybig_6181371

Нов позор! България участва в учения в Черно море срещу Русия!

март 1, 2019
768x432 (1)

Борисов да си почива, целият е в целувки, съветва Георги Марков

март 1, 2019
123394_660_370

Борисов: България е надеждна и можеща да води сериозни военни действия държава, не сме троянският кон на Русия в НАТО

март 1, 2019
1551419934-szhbb

Соломон Паси поиска ядрени оръжия за България, за да се „гарантира мира на Балканите“!

март 1, 2019
552795

Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел: Членството в еврозоната ще ни изстреля в сърцето на развита Европа

февруари 28, 2019