Политика

Проф. Р. Гечев: С 8 млн. лв. за мюфтийството ГЕРБ плаща такса ”Спокойствие” на ДПС

Проф. Р. Гечев: С 8 млн. лв. за мюфтийството ГЕРБ плаща такса ”Спокойствие” на ДПС

rumen-gechev-1
Няма подозрения – ГЕРБ плаща такса ”Спокойствие” на ДПС. Става дума за изнудване. Въобще не става дума за религия, а за задължения на всички български граждани, фирми, организации. Всички организации плащат своите данъци. Става дума за опрощаване на данъци, което е против конституцията и против здравия разум.

Това заяви пред bTV депутатът Румен Гечев.

 

Български университети и болници са във фалит,  деца чакат пари , а се плаща на мюфтийството, възмути се Гечев.

 

 

 

 

 

 

Не са плащани и такси по съдебни дела. Мисля 28 дела, които мюфтийството е водило срещу държавата и е загубило и сега ние трябва да плащаме. За да си платят такса „Спокойствие“ ГЕРБ опрощават данъците на мюфтийството. Откъде-накъде?, допълни той.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

Изключително цинично твърдение е, че дълговете им се опрощават в името на националната сигурност. Излиза, че всички ние трябва да издържаме определени хора, защото в противен случай ще извадят автоматите и бухалките, така ли? Вижте, българското общество е достатъчно разумно в това отношение. Всички ние трябва да си плащаме данъците, които имаме към държавата’, допълни още той.

 

 

 

 

 

 

Цветанов е подвел парламента за решението на Консултативния съвет. Там не се е обсъждало опрощаване на данъците, а за възнагражденията на религиозните служители, каза още той.

 

 

 

 

 

Нашите приятели от ГЕРБ и техните сателити за забравили, че 19 декември 2017 този въпрос е обсъждан. Тогава е отхвърлено това предложение на ДПС по този въпрос. И как след два месеца са на обратното мнение, попита той. Протоколът само от това заседание го няма на интернет страницата на парламента. Г-да, качете скрития протокол от 17 декември, обърна се той към шефовете на Народното събрание.

 

 

 

 

 

 

 

Г-н Горанов как не са плащани данъци и такси, а вие си пиете кафето. Няма ли данъчни, няма ли прокуратура. Тук става въпрос за 8 млн. лв. Сега 8 млн. се отписват. Тогава и другите българи не трябва да плащат данъци, обясни той.

 

 

 

 

 

 

,Изобщо не ревнуваме, че има разбирателство между ГЕРБ и ДПС. Просто искаме да се спазва Конституцията и законът, а не да сме на първо място по корупция в Европа,  уточни народният представител от опозицията.

 

 

Би ти ви, Фрог нюз

loading...
0
Политика

More in Политика

big_30_3

Нинова посочи двете причини, заради които оттегли оставката си

юни 17, 2019
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Много е важно България да не остава без политическа опозиция

юни 16, 2019
конгрес980x551_1560672913

Корнелия Нинова оттегли оставката си, остава лидер на БСП

юни 16, 2019
big_11cc

Конгресът на БСП решава кой и как ще управлява партията

юни 16, 2019
gancheva-bahanov

„Биволъ“: Само за 4 дни ЦИК е изяла 13577 лева – по 169 лева на човек на ден… И машинното гласуване

юни 15, 2019
Image_7191953_308_0

Стефан Данаилов: Моля Нинова да не подава оставка, да поеме критиките и да спаси партията!

юни 14, 2019