Политика

След Цветанов с евтини апартаменти от „Артекс“ се облажили Цецка Цачева и Вежди Рашидов… ДОКУМЕНТИ

След Цветанов с евтини апартаменти от „Артекс“ се облажили Цецка Цачева и Вежди Рашидов… ДОКУМЕНТИ

cv-cec-rash

 

 

 

Фирмата “Артекс” е продала апартаменти на нереално ниски цени не само на Цветан Цветанов, но и на Цецка Цачева и Вежди Рашидов, показва справка в Имотния регистър, пише сайтът Биволъ .

 

 

 

 

Сделките са сключени през лятото на 2018 г.. Цецка Цачева е придобила 198 кв. м. за 670 евро на кв.м., заедно със сестра си. Фирма на Вежди Рашидов е платила малко повече – 856 евро на кв.м. за 116 кв.м. в същата сграда и е придобила още един апартамент в нова сграда на ул. Тинтява.

 

 

 

 

Вчера “Свободна Европа” съобщи, че шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов е придобил от фирмата “Артекс” луксозен апартамент с частен “ВИП асансьор” и отделен гараж за две коли на цена многократно по-ниска от пазарната. Днес изданието изнесе подробности, че това е станало със заменка на два апартамента на Цветанов. които същия ден – 12 юни 2018 г., са били препродадени от “Артекс” на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков.

 

 

 

 

 

 

С това обаче отношенията на “Артекс” и видни кадри на ГЕРБ не приключват. Месец и половина по-късно Цецка Цачева и нейната сестра Ирина придобиват от същата фирма апартамент от 198,7 кв.м. и гараж 20 кв. м. на ул. Юрий Гагарин 20 само за 285 740 лв., което прави 670 евро на кв.м. Министърът на правосъдието владее 3/4 идеални части от имота, а нейната сестра 1/4.

 

 

 

 

Цецка Цачева е придобила апартамент на доста по-ниска цена от пазарната.

code Copy and paste this code on your site.

Лесно проверимо е, че тази цена е силно занижена. Само месец преди сделката с Цачева, абсолютно идентичен апартамент в същата сграда (с малко по-голям гараж) е продаден с 65 000 лв. по-скъпо. Но клиентът няма отношения с ГЕРБ.

 

 

 

 

Биволъ провери и други сделки на “Артекс” с апартаменти в същата сграда. Всички те са изповядани на по-високи цени отколкото апартаментът, продаден на правосъдния министър.

 

 

И Рашидов с евтин апартамент, даже два

 

 

Друг виден гербер с евтини апартаменти от “Артекс” е Вежди Рашидов. Неговата фирма “Рашидов Пропъртис” е купила само ден преди Цецка Цачева, на 26 юли 2018, апартамент от 112,2 кв. м. в същата сграда за 187 432 лв. или 856 евро на кв.м.

След Цветанов с евтини апартаменти от “Артекс” се облажили Цецка Цачева и Вежди Рашидов

След Цветанов с евтини апартаменти от “Артекс” се облажили Цецка Цачева и Вежди Рашидов

След Цветанов с евтини апартаменти от “Артекс” се облажили Цецка Цачева и Вежди Рашидов

След Цветанов с евтини апартаменти от “Артекс” се облажили Цецка Цачева и Вежди Рашидов

 

 

 

 

Това обаче не е всичко. Два месеца по-късно, на 29 септември, фирмата на шефа на парламентарната комисия по култура купува още един апартамент от “Артекс”, но в друга новопостроена сграда на ул. Тинтява. Там “Рашидов Пропъртис” брои 140 819 лв. за апартамен тот 75,41 кв.м. плюс гараж 18,2 кв.м. или 776 евро на кв.м.

 

 

 

 

Строителните фирми от групата “Артекс” се контролират от Весела Мирянова и Пламен Мирянов. Няма данни те да са печелили обществени поръчки или европейско финансиране.

 

 

 

 

Биволъ продължава да проучва имотните партиди на фирмите от групата Артекс, в които има стотици сделки за нови имоти.  Едва ли обаче е чисто съвпадение, че  четирима ключови кадри на ГЕРБ – Цветанов, Цачева, Рашидов и Велков,  са успели да сеоблагодетелстват от сделките с фирми на Мирянови, сключени на нереално ниски цени.

 

 

 

 

До момента публично отношение е взел единствено Цветан Цветанов. Според него всичко е станало по законен начин и той не вижда нищо нередно в сделката за неговия апартамент.

 

 

 

 

 

Днес гражданско движение БОЕЦ внесе в Прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ сигнал за апартамента на Цветанов, призовавайки институциите да разследват данни за корупция и злоупотреба с власт. От прокуратурата съобщиха, че са получили сигнала и са започнали проверка.

 

 

bivol.bg

loading...
0
Политика

More in Политика

цветанов две ръце

Цветанов не знае колко струва апартаментът му: „Не мога да кажа колко е цената, мога да кажа колко съм доплатил“

март 20, 2019
вама768x432

Марешки впечатлен от Цв. Цветанов и „професионализма на ГЕРБ“: Заслужават да бъдат подкрепяни

март 20, 2019
двамаmain_1553080404

Борисов вади Георги Марков срещу Елена Йончева?

март 20, 2019
cvetanov

Апартаментите, които Цветанов заменил за новия си дом, веднага препродадени на бивш негов подчинен

март 20, 2019
цв-2ри

Втори скандал с Цветанов само за ден: Негови строители вдигат хотел в имоти на братя Галеви

март 19, 2019
vc

БИЯТ ЛИ НИ БСП НА ЕВРОИЗБОРИТЕ – ПОДАВАМ ОСТАВКА!

март 19, 2019