САЩ

Тръмп иска съюзниците да плащат повече за американските бази на тяхна територия

Тръмп иска съюзниците да плащат повече за американските бази на тяхна територия

124099_660_370

 

Не само че ти идва у дома, но иска и да му плащаш. Е на това се казва наглост англосаксонска. Да им плащат Елена и Мони. Тя сигурно за това е крала, да се подпомогне. А пък той, понеже е бедничък, да си вземе експоната от музея, да го продаде и да плаща.

коментар от форумите

 

 

 

Новината:

 

Доналд Тръмп иска съюзниците на САЩ, в които са разположени американски бази, да плащат повече. По т. нар. формула „50+“ президентът иска въпросните страни не само да поемат всички разходи за американските войски, а и да плащат до 50% допълнително отгоре, съобщават „Блумбърг“ и „Тайм“.

 

 

 

 

 

Идеята се била зародила още откакто Тръмп е встъпил в длъжност, признава американския посланик в Европейския съюз Гордън Сандлънд, предава „Тайм“.

 

 

 

 

 

На практика мярката вече бе приложена срещу Реп. Корея в края на миналата година, което доведе и до подписване до ново споразумение за разположението на 28-те хиляди американски войници в страната със само едногодишен срок, а не както бе обичайно досега – за 5 години.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

Всъщност въпросната сума до 50% отгоре няма да бъде искана от всички съюзници. Тръмп вече е възложил на администрацията си да изчисли кой колко трябва да плаща. Идеята на Тръмп е с тази мярка да стимулира съюзниците в НАТО да повишат разходите си за отбрано до 2% от БВП, каквото искане вече неведнъж постави.

 

 

 

 

Новата мярка е насочена главно срещу Германия и Япония. Специално Германия плащала само 28% от разходите за американските войски на своя територия, което се изразявало в сума окол 1 милиард долара.

„Някои от съюзниците са толкова богати, че лесно биха могли да плащат цената за своята защита“, заяви още през януари Тръмп.

 

 

 

 

 

Междувременно той поиска увеличаване на бюджета на Пентагона с 4,7%, за 2020 г., с което той да достигне сумата от 750 милиона долара. Част от парите ще отидат директно за нуждите на Пентагона (718 млрд. долара), а останалата част ще бъде изразходвана съвместно с Министерството на енергетиката, което участва в поддържането на бойната готовност на ядрените оръжия.

 

ОТ ФОРУМИТЕ:

 

 

Безмерна щатска наглост. Тия що не се натоварят на космическите си совалки и да си търсят друга планета, като на тази нищо не ги устройва?

 

 

България вън от нато и ес,  не желая да ставам мишена на Русия заради печалбите на впк на Сащ.  Правителството да не изпитва търпението на българите

 

 

Като турците – дошли яли, и после такса че са си износили зъбите. Велико.

 

Канал 3

loading...
0
САЩ

More in САЩ

big_1d7f

В САЩ приеха закон, според който Крим не бил част от Русия

март 8, 2019
epa05807052 NATO Supreme Allied Commander Europe (SACEUR), US General Curtis Scaparrotti (C), listens to a question during a news conference at the headquarters of the North Atlantic Treaty Organization's (NATO) mission in Kosovo (KFOR) during his visit in Pristina, Kosovo, 21 February 2017. US General Curtis Scaparrotti is on one day official visit in Kosovo.  EPA/VALDRIN XHEMAJ

Въоръжените сили на САЩ и на НАТО разширяват военното си присъствие в Черно море

март 5, 2019
768x432

Тръмп удължи с 1 година санкциите срещу Русия

март 4, 2019
epa07409464 US President Donald J. Trump hugs a US flag before speaking at the 46th annual Conservative Political Action Conference (CPAC) at the Gaylord National Resort & Convention Center in National Harbor, Maryland, USA, 02 March 2019. Trump spoke on the final day of the four-day American Conservative Union's CPAC conference.  EPA/ERIK S. LESSER

Тръмп клейми „социалистическия кошмар“, в САЩ никога нямало да има социализъм

март 3, 2019
Хайтън

US генерал: За да стигнем руснаците ни трябват 1000 милиарда долара

март 1, 2019
ТРЪМПphprxigmz_800x

Тръмп към ЕС: Ще ви съсипем, ако не приемете исканията ни

февруари 26, 2019