СВЯТ

Цяла Германия говори за българското куче Мина. То загина, но стана герой, спаси живота на…

Цяла Германия говори за българското куче Мина. То загина, но стана герой, спаси живота на…

кучеbig_4182

 

 

 

 

Куче, осиновено от български приют в Германия, се превърна в трагичен герой, съобщава „Дойче веле“. Става въпрос за кучето Мина – с черна козина, смеска от половин лабрадор и половин неизвестна порода.

Преди 3 години то било осиновено от пенсионерката Ирмгард Абу-Най, която понастоящем е на 75 години. Дошло от приют в Бургас още като пале. И още тогава вече било жестоко малтретирано – в приюта пристигнало с наранявания по главата, счупено краче и счупена опашка.

 

 

 

 

 

 

Пристигнало при новата си стопанка в Бон в началото било страхливо, разказват съседите на възрастната дама. Впоследствие под грижите на Ирмгард Мина обаче станала изключително мила и дружелюбна и радвала всички в квартала. Била голямата любов и на практика смисъла на живота на Ирмгард, която наскоро преди да я вземе останала вдовица.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

 

И накрая животинчето се отблагодарило за всеотдайните грижи. Малко преди седмица в къщата на 75-годишната жена избухнал пожар. И само бързата реакция на Мина успяла да я спаси. Още в самото начало на пожара кучето започнало да лае – силно и без спиране.

 

 

 

 

 

 

Така успяло да привлече вниманието на жената и тя успяла да излезе навреме. Пламъците се разраснали необичайно бързо – реакцията на Мина наистина се оказала животоспасяваща. Самото куче обаче останало вътре в къщата.

 

 

 

 

 

Осъзнала това жената опитала да се върне в къщата.

 

 

 

 

„Тя каза, че трябва да спаси кучето си и не знае какво се е случило. Говорихме с нея и ѝ казахме да се махне веднага“, разказа 18-годишният Ленард, който заедно с баща си първи се притичат на помощ.

 

 

 

 

 

 

 

Те обаче не успяват да я удържат. Тогава се намесва вторият герой в историята. Друг млад мъж – Лукас Д., градинар, който работел в съседен имот и точно в мига, в който настанала суматохата бил на стълба и подрязвал жив плет. Лукас също се притекъл именно той се намесил – издърпал рязко Ирмгард и не допуснал тя наистина да се върне в къщата, допълва „Експрес“.

 

 

 

 

Впоследствие пожарникарите успели да влязат в къщата и да извадят Мина, но за съжаление тя издъхнала в ръцете им.

Кеворк Дадурян

 

 

Петел, Блиц

loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

epa05807052 NATO Supreme Allied Commander Europe (SACEUR), US General Curtis Scaparrotti (C), listens to a question during a news conference at the headquarters of the North Atlantic Treaty Organization's (NATO) mission in Kosovo (KFOR) during his visit in Pristina, Kosovo, 21 February 2017. US General Curtis Scaparrotti is on one day official visit in Kosovo.  EPA/VALDRIN XHEMAJ

Въоръжените сили на САЩ и на НАТО разширяват военното си присъствие в Черно море

март 5, 2019
768x432

Извънредно! ЕК отхвърля искането на Медведев за гаранции по „Турски поток“

март 5, 2019
макарон84856-560x315-trim(0,0,933,700)

Макрон предлага минимална европейска заплата

март 5, 2019
еройbig_4151

Разкриха зловеща тайна за тази знаменателна СНИМКА от Втората световна война – минути след като е направена…

март 5, 2019
768x432

Тръмп удължи с 1 година санкциите срещу Русия

март 4, 2019
путинизъм0000401843-article2

Путин подписа указ за излизане на Русия от договора за ракетите със среден обсег

март 4, 2019