Политика

Атлантици сатанизират Русия и българската история – „надъхвали“ терориста от Нова Зеландия

Атлантици сатанизират Русия и българската история – „надъхвали“ терориста от Нова Зеландия

 

atlantic-council-of-bulgaria-flag-700x466-700x466

 

 

Атлантическият съвет на България /АСБ/ завъртя нова русофобска вълна у нас като обвърза терористичния акт в Нова Зеландия с „проруски паравоенни формирования“ у нас и с факти от българската история, които го вдъхновили да извърши масовото убийство.

 

 

„Идването му от Нова Зеландия до Балканите най-вероятно е било, за да се радикализира. А защо не и да проведе бойна подготовка? Има ли връзка той с паравонните проруски формирования на Балканите и по-специално тези в България?“ – се казва в публикация на АСБ в мрежата.

 

 

От АСБ задават и въпроса дали страната ни не се е превърнала територия, на която подобни групировки и чужди служби действат необезпокоявано.

 

 

 

„Предстои разследването да даде отговори на много неизвестни. Нашите служби тепърва ги чака много работа. И ще отговарят на трудни въпроси. И най-вече защо нищо не правят против проруските паравоенни формирования у нас? И не само. За тяхната дейност Атлантическият съвет алармира повече от година.“ – подчертават от пронатовската и проамериканска организация.

 

 

Възможно е терористът от Нова Зеландия Брентън Тарант да установил връзка с паравоенни формирования у нас.
Българските специални служби са започнали работа по тази версия, съобщи в. „24 часа“.

 

 

 

Информацията е докладвана и на премиера Бойко Борисов, който по-рано свика съвещание с шефовете на служби и главния прокурор Сотир Цацаров.

 

 

 

 

Припомняме, вчера Тарант уби 49 души в Крайстчърч. На пълнителите за автоматичната пушка на терориста има написани надписи на български език.

 

 

Със сигурност е установено, че той е бил у нас от 9 до 15 ноември 2018 година. Наел е автомобил и е обиколил Дряново, Плевен, Велико Търново, Шипка, Благоевград, Банско, Пловдив, Асеновград, Бачково, Казанлък, Банско, Перник.

 

 

Вътрешният министър Младен Маринов заяви вчера, че за престоя му няма други данни, освен записаните в документите, където се посочва, че посещението е свързано с туризъм.

 

 

Експосланикът ни в Москва Илиян Василев изрази категорично мнение, че масовият убиец не е турист и не е действал сам, а е част от организирана мрежа и изпълнява старателно подготвена операция.

 

 

 

 

„Посетил е България и Румъния сам, но някой му е избрал целите точно на Балканите и този някой не е задължително да е бил българин, може да го е водил отвън.

 

 

 

 
Маршрутите му са грижливо подбрани и е трудно да повярвам, че е нямал съветник или придружител. Плевен, Шипка не са случайност. Той е имал съучастници, бил е подготвен и с голяма вероятност използван за разгръщането и ескалация на напрежение между религиите, за дестабилизация не само на Нова Зеландия – трагедия от такъв мащаб не може да не стресира тази страна за дълго време, но и Балканите, защото целият свят сега се е вторачил в нашия регион, защото той винаги може да се превърне в центъра за глобален и европейски дистрес.“ – коментира Василев.

 

 

 

По думите му, „наративът със самотният вълк е за наивници.

 

Междувременно стана известно, че на няколко пълнителя на убиеца се виждат  имена на битки от Руско-турската и Балканската война както и други исторически събития и личности от Европа.

 

 

768x432 (1)

 

На български е написано „битка при Булаир 1913„, (б.р. Булаирският бой се провежда на 8 февруари (26 януари стар стил) 1913 г. между българската Седма пехотна рилска дивизия под командването на генерал-майор Георги Тодоров и османските дивизии „Мюретеби“ и 27-а пехотна под командването на Али Фетхи Окяр, образуващи 10-и турски корпус. Боят се води в района на Булаир и старата крепост Цимпе. Той завършва с победа за България. В негова чест е написан маршът „Булаир“.)

 

 

Написано е и името Фружин, (б.р. Фружин е син на последния търновски цар Иван Шишман, вероятно от втория му брак със сръбкинята Драгана Хребелянович, дъщеря на деспот Стефан Лазаревич. След падането на Никопол заминава в изгнание и живее в Унгария и Сърбия.Около 1408-1413 г. заедно с братовчед си Константин е начело на въстанието на Константин и Фружин, при което се водят широки антиосмански действия, подкрепени от различни християнски сили, които обаче не довеждат до промяна на статуквото.)

 

 

 

Какви са целите на атлантиците и техните сподвижници – ясно се вижда. Пореден опит за хибридна атака срещу Русия и за опетняване на родната история.

 

 

Дали пък следващата им инициатива няма да последва логиката им – да бъде забранена историята ни или преиначена по удобен начин.

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024